26. syyskuuta 2013

TV Thursday #3 - Ärsyttävin reality-tv show

Kuka tykkää tositeeveestä? Minä minä minä! Ei ole mikään salaisuus, että yleisesti tosi-tv:n konseptit uppoaa minuun hirmuisen hyvin huolimatta siitä kuinka etukäteen salakavalasti tilanteet olisikin suunniteltu etukäteen. Aivan ehta ykkönen itselleni on Selviytyjät, joita olen seurannut ihan alusta asti ja se jaksaa yhä kiinnostaa, vaikka ei yllä vanhempien kausien kuten 2. tai 3. tasolle. Muita tosi-tv sarjoja, joita tykkään katsella on muun muassa: Huippumalli haussa, Amazing Race, Dieetit vaihtoon, Taidemaailman huipulle, Muodin huipulle, Himohamstraajat, Kauhukodit, Kauhukeittiöt, Vaimot vaihtoon, Ankara isäntäperhe, Supernanny, Kaunotar ja nörtti, Koirakuiskaaja, Huijarirakentajat, Pomo piilossa, Sillä silmällä, HomeMADE (en muista suomennosta) ja jopa Simple life.

"Reality TV koki räjähdysmäisen kasvun 2000-luvun alussa - joillekin tämä oli hirvein painajainen, jotkut taas kenties pitivät asiasta. Nyt kysytäänkin, mikä on sinusta verenpainetta nostattavin, turhin, raivostuttavin ja se vain kaikkein ärsyttävin reality-tv show? Turhauttaako sinua kenties samaan taloon sullottuja ihmisiä vakoileva Big Brother, vai kenties jo niin useasti toistettu Idols? Vai ärsyttääkö sinua kenties sarjat joissa rakkaus löytyy parin viikon tuntemisella ja kilpakosijoiden karsinnalla?" (TV Thursday)

Idols ei ole oikein kiinnostanut kunnolla koskaan, jaksoin muutamat jaksot silloin alkuun näitä kotimaisia ja joskus harvoin tulee vilkuiltua American Idolia. Talent:n kanssa sama juttu eli kiinnostus on alkuun, mutta sitten lopahtaa. Big Brotheria olen katsellut ennen sen rantautumista Suomeen eli brittien versiota, joka oli oikein mielenkiintoinen konseptin ollessa täysin uusi. Suomalaiset BB:t olen katsonut kaikki, mutta sekään ei ole enää niin hyvä kuin alkuun (suosikkikauteni ovat 2006 & 2007), etenkin show:n mennessä "kuka hajoaa ekana"-suuntaan. Puhumattakaan nyt tästä "julkkis" versiosta, jota olen "seurannut" sarjan pyörien taustalla itseni ollessa koneen äärellä. Paitsi nyt Saarisen Nikon tultua taloon, olen istunut jopa teeveen ääressä, koska tämä tosielämässä varmasti ärsyttävä tyyppi, on television tältä puolelta katsottuna vaan hemmetin viihdyttävä.

Mitkä sitten on niitä oikeasti huonoja? Noh, kaikki nämä seuranhaku realityt, joissa uskoin vielä tosi rakkauteen ensimmäisillä kerroilla, kunnes samojen naamojen etsiessä jälleen seuraa, alkoi usko loppua. Tästä pääsemme sitten sellaisiin sarjoihin kuten Vaimomatskua (Flavor of Love), Renttuakatemia, Rokkarille morsian ja Bändärille sulhanen....argh. Mutta näistäkin on todettava niiden olevan niin hirveää ja myötähäpeällistä kuraa, että ne onnistuvat olemaan kuitenkin viihdyttäviä ja ei vaan voi olla katsomatta, jotta pääsee muljauttelemaan silmiään ja aukomaan suutaan. Osaan kuitenkin nimetä yhden sarjan, jota edes minä en saa seurattua eikä se huonoudessaan ole edes hyvä...

Kuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...