29. lokakuuta 2013

Kuulumisia työmaalta

Takana on niin kiva ja toiminnantäyteinen työviikonloppu (tai koko edellinen syyslomaviikko), että pakahdun, jos en saa kertoilla siitä vähäsen.

Viime elokuvaviikolla tuli takaisin esitykseen syysloman kunniaksi Itse Ilkimys 2, Smurffit sekä Monsterit yliopisto, vitosen sopuhintaan ja nämä kaikki vetivät kivasti lapsiperheitä puoleensa. Ilkimyksestä ei kuitenkaan enää ollut julisteita jäljellä, koska vanhat oli jo myyty pois, eikä turhaan viitsinyt yhtä viikkoa varten enää tilata uusia. Tälle iskikin inspiraatio tehdä uudet julkat käsityönä. Julistepohjana toimi  ”Yhdet häät ja neljä anoppia” juliste, keltaisiin kohtiin käytin ”Ei pelkkää hunajaa” julistetta ja sinisiin kohtiin ”Terrafermaa”. Alekuvien lisäksi pyöri myös ensi-illassa Turbo sekä edelleen Lentsikat elokuva, jossa on ollut ihana nähdä elokuvateatteri ensikertalaisia, kun kuva on kaikille sallittu.
 
Suuri luomus!


Juhlahumua ja musiikillisia elämyksiä on piisannut Studio123:n tuodessa ohjelmistoon yhä enemmän event teatterin makua. Lauantaina (19.10) oli uusinnassa Don Quixote, jota edeltävänä keskiviikkona tää pyöritti yksin oopperavastaavan ollessa itse Lontoossa katsomassa livenä samaista esitystä. Metallica: Throught the never pyöri sen yhden viikon koetellen kaiuttimien rajoja ja tutisuttaen rakenteita. Nyt perjantaina (24.10) oli esityksessä musikaali Merrily we roll along, jota varten kaivettiin oopperan/baletin punainen matto. Seuraavana päivänä oli puolestaan Tosca:sta yksityisnäytös ja niinkin privaatti tilaisuus, että sitä varten hankittiin semmoinen nauhaportti, jottei kukaan ylimääräinen eksy yläkertaan.

Viikonloppuna poikkesi paikalle kaksikin synttäriporukkaa, eri päivinä tosin. Molemmissa päivänsankari sai nähdä kulisseihin ja laittaa itse elokuvan pyörimään. Ilon aihetta on myös aiheuttanut Leijonasydän elokuva, joka on järjestään vetänyt katsojia paikalle, kuin hunaja mehiläisiä ja iloista porukkaa on leffasta poistunutkin. 


Kaikista ihanin asia on kuitenkin uusi rakas ystäväni ipad, josta on tullut monitori ja kaukosäädin elokuvien pyörittämiseen. Kino123:ssahan tällainen vempele on ollut syntymästä lähtien, mutta nyt on vanhempikin sisar saanut semmoisen lelun. Mitä hyötyä tästä kaverista sitten on? Noh, ensinnäkin tänä päivänä digitaaliset koneemme seilaavat niin omassa maailmassaan ja heidän aikakäsityksensä vaihtelee mielialan, sään ja planeettojen asennon mukaan. Suomeksi siis esimerkiksi kellojen ollessa jäljessä, pitää jokainen elokuva konehenkilön aloittaa itse, eikä odotella koneen sitä itse joskus tekevän. Tässä pieni padi on oikea aarre, kun sillä sen leffan saa tosiaan polkaistua käyntiin eikä tarvitse edes katsoa konehuoneen suuntaan. Toiseksi tilanteessa, jossa aika olisikin ihan kondiksessa, mutta näytöksen alun lähestyessä väkeä olisi kassalle jonottamassa vielä pienen kylän verran, voi lelulla säätää koneen jo valmiiksi käsiohjaukselle ovella seisoessa, jolloin masiina tietää olla tekemättä yhtään mitään ilman erillistä käskyä. Padillä voi lisäksi muun muassa luntata aikatauluja ja säätää minkä tahansa salin ääntä ja valaistusta. Kerrassaan ihana pieni vempele!


Ja juu se ei suostu menee sillee nätisti vaakasuuntaan, mutta ei haittaa pidän siitä siltiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...