8. lokakuuta 2013

Leijonasydämen ennakkonäytös Kino123:ssa


Tänään sumuisena tiistaiaamuna oli kauniimpi sisar Kino123 järjestänyt Leijonasydän elokuvan ennakkonäytöksen. Itse elokuvaa en ollut vielä katsomassa, mutta henkilökunnan tarkkailijana paikalla ennen kaikkea kuulostellakseni näytösvieraiden haastatteluosuutta. Paikalle saapui nimittäin näytöksen loputtua ohjaaja Dome Karukoski sekä näyttelijät Peter Franzen ja Jasper Pääkkönen. 

Yleisön aplodien jälkeen Dome valottaa lisää elokuvasta ja sen omakohtaisuudesta. Thomas August George Karukoski eli Dome koki itsekin syrjintää muutettuaan lapsena Suomeen Kyprokselta. Hän oli se erilainen ja outo lapsi, muiden kiusaamisen kohde.  Dome myös pyrkii tästä huolimatta ymmärtämään uusnatsien ajatusmaailmaa, jossa pelko uutta kohtaan aiheuttaa vihaa ja sen kautta voimakkaitakin reaktioita. 

Varsinaisten kyselyjen päätyttyä Dome jää vielä höpisemään teatterin henkilökunnan kanssa. Tässäkin kohtaa esille tulee vakavista teemoistaan huolimatta Leijonasydän elokuvan huumoripuoli. Ohjaajan vakuuttelujen pohjalta elokuvaa uskaltaa suositella tallaajalle, joka ei halua nähdä perinteistä synkkää kotimaista teosta. Sama tyyli toistuu tässäkin kuin aikaisemmissa elokuvissa, aiheet ovat vakavia, mutta käsittelytapa saattaa olla todella kepeä.

No mie ja Franzen

Kysyttäessä modernista Kinosta ja Kino 1:stä, vastaukset ovat positiivisia ja eritoten ohjaaja tuo esille selvästi tarkkaan harkitun värimaailman, kyseisessä salissa sointuvan turkoosin ja mustan.  

Leijonasydämestä povataan vielä isompaa tapausta kuin Napapiirin sankareista, vaikka voittoisaa monen viikon kulkua saattaakin hidastaa eräs ”Smauggielokuva”


5 kommenttia:

 1. Löytyykö tästäkin se kotimaisten elokuvien ainainen riesa eli päälleliimatut seksi ja tissikohtaukset? T. nimimerkki katsoin viimeksi 8-pallon ja seuraavaksi en katso kotimaista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Itse elokuvaa en ollut vielä katsomassa" niin en mene veikkaamaan puolin enkä toisin :D

   Poista
  2. Edit. Nyt on leffa nähty ja kaksi tälläistä mahdollista syyllistä löytyy. Tosin kumpikaan ei ole niin silmille käyvä kuin normaalisti kotimaisissa ja huumoria on myös mukana

   Poista
 2. kiva kuva susta ja franzenista :D !!

  http://viewtothemovieworld.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...