22. helmikuuta 2015

Oscarit lähestyy! Kootut veikkaukset ja suosikit

Tänä iltana viimein tapahtuu! Teknisesti siis huomisen puolella, mutta itse katson ainakin samoilla silmillä ja kahvin auttavalla voimalla. Ihana Yle, joka pelasti Oscarit viime vuonna, on nyt kunnolla vihkiytynyt tehtäväänsä, sillä Yle Teeman koko ohjelmisto on Oscar-väritteinen. Esimerkiksi ennen punaista mattoa esityksessä on Parhaan elokuvan Oscarin voittanut Kuninkaan puhe sekä viime vuodelta kotimainen Oscar-ehdokaslyhäri Pitääkö mun kaikki hoitaa? Punainen matto alkaa "jo" kahdelta maanantain puolella ja varsinainen gaala puoli neljältä, jota valvoskellaan sinne seitsemään asti riippuen kiitospuheiden pituuksista.

Kun vasta listasin Oscar-ehdokkaat, olin varma, että minulla ei ole mitään mahdollisuuksia päihittää viime vuoden katsotut ennätystä (20). Mahdollisuudet oli päästä samaan lukuun, jos suurin osa ehdokaselokuvista tulee esitettäväksi tänne pikkukylään. Kuitenkin tapahtui monen monta poikkeusta, kun muutamat elokuvat tulivat esitykseen muutamia viikkoja varsinaisen ensi-iltapäivänsä jälkeen (Wild, Whiplash), jolloin ne sai korkattua. Merkittävin ja odottamattomin onnenpotku oli kuitenkin Elokuvaryhmä Edvinin järjestämä esitys Boyhoodista, joka avasi mahdollisuuden elokuvan näkemiseen ennen Oscareita. Lopullinen lukema meni sittenkin yhdellä yli edellisestä vuodesta!

Kuten aikasempinakin vuosina ennen varsinaista gaalaa, olen jättänyt omat veikkaukseni sekä suosikkini tänne blogin puolelle. Nyt tilanteesta vielä vähän jännemmän tekee se, että laadimme jo parin kollegan kanssa pienessä kisailuhengessä pelkästään veikkaus-pohjaisen listauksen jokaisen parhaista arvioista ja toki katsomme sitten kuka keräsi eniten pisteitä. Samat julkaisen myös pienen taulukon muodossa tänne blogin puolelle. Toisessa sarakkeessa on omat kannatukseni, joihin on päätynyt muutamassa kategoriassa useampikin vaihtoehto, koska kahdesta hyvästä on sen verran vaikea päättää parasta.

dokumentti, lyhyt dokumentti ja lyhyt elokuva on heittämällä heitetty. En ole nähnyt yhtään ehdokkaita noista kategorioista


Tunnustaako muuten kukaan muu tekevänsä vastaavanlaisia veikkaus-listoja Oscareita varten?

P.S. Valvo kansamme myös somen puolella Studio123 valvojaistapahtumassa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...