13. huhtikuuta 2015

HBO Nordic

kuva täältä
Nyt on sitten HBO Nordic tässäkin taloudessa, koska Game of Thrones. Asiaa oli punnittu jo viime vuodesta ja päädytty siihen, että hieman ennen Game of Thronesin viidennen kauden alkua (eli eilen) aloitetaan nyt sitten kokeilukausi, josta jatketaan kestotilaukseen. 

Ihan ensimmäisten kausien kohdallahan ei ollut mitään ongelmaa, kun Yle sai vielä esittää ne kohtuullisen ajan päässä alkuperäisestä julkaisusta. Sittemmin HBO katselinpalvelun rantautuessa Suomeen, pääsivät palvelun tilaajat osingoille ensin ja Ylen lähetyksiä sai odottaa tavallinen kansalainen puolisen vuotta. Suurin jarruttaja palvelun hankkimisessa on ollut säästäväisyys (lue:piheys) varsinkin, kun Netflix on ollut täällä jo pitkään pääosassa. 

Edelleen Netflix tulee olemaan suuremmassa aktiivikäytössä huomattavasti laajemman ja monipuolisemman valikoimansa tähden. HBO Nordicin muihin sarjoihin en usko vielä hetkeen perehtyväni, koska netflixin puolella on vielä niin monta hyvää kesken (downton abbey, big bang theory, star trek...ja uusi Daredevil vasta saapui flixiin enkä ole vielä edes vilkaissut house of cardsia tai breaking badiä...). 

Uudesta GOT:n kaudesta olen kuitenkin täpsyissäni. Vaikka tietääkin suurinpiirtein, mitä tuleman pitää, ovat sarjan tekijät osanneet taas yllättää toteutuksessa, ainakin jo ensimmäisen jakson perusteella. Kauden loppua odotan vielä enemmän, vaikka se ei ehkä pääty ihan niin suurella ryminällä, kuin neljännes kausi, mutta nimenomaan siksi, että niiden tapahtumien jatkosta ei kirjojen lukijatkaan vielä tiedä. Tykkään myös erityisesti kauden julkaisuaikataulusta, jaksot kun julkaistaan samaan aikaan kuin rapakon takana. Ihan heti en ole siis kärppänä katsomassa, koska neljän maissa aamulla olen minäkin jo nukkumassa, mutta iltatöistä johtuen pystyn katsomaan jakson aina maanantaisin kivasti jo herättyäni ja vaikka aamiaisen kera. Ei huono ollenkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...