24. huhtikuuta 2015

Avengers: Age of Ultron


Ohjaaja: Joss Whedon
Käsikirjoitus: Joss Whedon
Musiikki: Brian Tyler & Danny Elfman
Pääosissa: Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Aaron Taylor-Johnson, Don Cheadle, Paul Bettany, Cobie Smulders, James Spader, Anthony Mackie, Idris Elba, Hayley Atwell, Stellan Skarsgård, Samuel L.Jackson, Thomas Kretschman, Andy Serkis & Julie Delpy
Kesto: 2h 21min
Ikäraja: 12 

Avengersien odotettu jatko-osa ei jatka suoraan ensimmäisen elokuvan jatkeena, vaan tässä välissä ensi-iltansa saaneilla kolmella muulla Marvel Studiosin tekeleellä on jokaisella osansa jatkumoa. Erityisen merkittävä osa on viimeisimmällä Kapteeni Amerikka elokuvalla, jonka lopputeksteissä ollut pätkä pohjusti paljolti Age of Ultronin alkutilannetta. Kyseinen klippi paljasti Lokin sauvan päätyneen HYDRA-järjestön käsiin ja esitteli ensimmäistä kertaa kaksoset eli Pietro ja Wanda Maximoffin (Taylor-Johnson & Olsen) koppeihin suljettuna, edellämainitun kulkemassa ääntä nopeammin ja jälkimmäisen makustelemassa telekineettisiä voimiaan. 


Avengers: Age of Ultron alkaa Kostajien ollessa työkeikalla Sokoviassa, päätehtävänään noutaa juurikin kyseinen sauva takaisin järjestön hallusta. Samalla he tutustuvat ensimmäistä kertaa kaksosiin, ei tosin rauhanomaisissa tunnelmissa. Missio päättyy kuitenkin voittoon ja voittoahan pitää juhlistaa kunnon pippaloilla. Herra Stark on kuitenkin salassa muilta kerännyt viime reissulta matkamuistoksi pahisjärjestön keskeneräisen projektin, joka sisältää tekoälyn. Koska S.H.I.E.L.D järjestökään ei ole enää entisensä ja yleinen epävarmuus tulevasta kalvaa Rautamiehen mieltä kaikista voitoista huolimatta, tekee hän inhimillisen virheen yhdistämällä tekoälyn omaan rauhanturvaohjelmaansa, projekti Ultroniin (Spader). Juhlien ollessa jo ehtoon puolella itsekseen herännyt ja väliaikaisen kehon kokoon haalinut Ultron saapastelee paikalle yllätysvieraana. Ultron on kuitenkin kaikkea muuta, kuin pelastava enkeli ja suunnitteleekin omassa loogisuudessaan suurimman uhan poistamista eli tässä tapauksessa ihmiskunnan. 


Avengers: Age of Ultron on Marvelin Cinematic Universen yhdestoista osa, joten tätä elokuvaa ennen kannattaa olla nähtynä edes jonkinmoinen osa aikasemmista elokuvista. Itse olen kutakuinkin kaikki nähnyt, paitsi Incredible Hulk taitaa olla jäänyt katsomatta (jos olenkin nähnyt, niin ei ole sitten ollut mieleenpainuva). Muista elokuvista Guardians of the Galaxy ei ole vielä juuri Age of Ultronin kannalta niin merkittävä olla nähtynä, mutta tulevien kolmannen vaiheen elokuvien kannalta on. Toisen vaiheen elokuvista ensi-iltansa saa vielä tämän vuoden puolella Ant-Man, joka tuo valkokankaille Kostajiin varmasti myöhemmin liittyvän Muurahaismiehen. 

Age of Ultron on yhtä messevää viihdettä kuin ensimmäinen Avengers-elokuva. Ensimmäisessä elokuvassa suurin hypetyksen riemu tuli tuttujen naamojen yhteenkokoamisesta ja heidän keskinäisestä hapuilusta löytää se yhteinen sävel, koska kyseessä on muutama varsin iso persoona. Tässä elokuvassa puolestaan on hekumallista seurata niin ikään keskinäistä vuorovaikutusta, mutta enemmänkin siksi, että porukasta huomaa heidän tuntevan jo toisensa ja kuittailevan varsin rakastavasti toisilleen. Joss Whedon taitaa hahmovetoisuuden, tämän voin nyt todeta hyvällä mielin, ei pelkästään näiden elokuvien pohjalta, vaan koska kuittasin jo taannoin Firefly-sarjan. Age of Ultronissa käytetään tilaisuus hyväksi syventää esimerkiksi Hawkeyen ja Mustan lesken henkilöhahmoja, toisen menneisyyttä ja toisen nykyisyyttä. Kummallakaan hahmolla ei ole ollut omaa yksittäistä elokuvaa, kun taas muilla Kostajilla on. Elokuva vilisee myös monen monia muita tuttuja sivuhahmoja, joista pari ihanaa leidiä mainitaan kylläkin vain nimeltä, mutta näiden ei paikalla olevien kohdalla suun pielet olivat poikkeuksellisen paljon korvissa.


Kaksoset esitellään nyt kunnolla ensimmäistä kertaa ja voimme päätellä heidän tulleen jäädäkseen. Viimeisimmästä Spider-Man elokuvasta kertovan postauksen lopussa spoiler-vapaalla alueella sivusin näitäkin kahta hahmoa, lähinnä närkästyneenä kolmen marvel-elokuvia tuottavan studion (Fox, Sony ja Marvel studios) keskinäisestä yhteistyöhaluttomuudesta. Quicksilver ja ihan pieni Scarlett Witch esiintyivät siis jo aikaisemmin viimeisimmässä X-Men elokuvassa Days of Future Past, mutta heillä oli eri näyttelijät. Mielessäni kuvittelin ihanteellista maailmaa, jossa fanit olisi lyöty ällikällä ja heitetty rooleihin samat näyttelijät ja tällä eleellä ihan pienesti vedetty nämä yhteen. Koska Marvel studiosilla ei ole oikeuksia X-Meneihin, eivät he saa viitata kaksosiin myöskään mutantteina. Näin ollen kaksosten taustatarinaa tuli muokata niin, että he saavat voimansa muualta kuin jo äidinmaidosta. 

Avengers: Age of Ultronista voin käyttää jo ilmaisua, taattua Marvel Studiosin laatua. Sitä se nimittäin on ja kaikissa kategorioissa vuoden katsottavimpia elokuvia. Haluatko koittaa onneasi päästä Floridaan Universal studiosin huvipuistoon, joka on ihanteellinen kohde niin Avengers- hurjapäille kuin Marvel- elokuvafaneille. Osallistumalla arvontaan voit toteuttaa suuren unelmasi.


2 kommenttia:

  1. Minua tuo ei sytyttänyt. Tuli sellainen meh-fiilis, että tämä on nyt nähty jo. Ja Lokiin verrattuna Ultron ei ollut pahiksena mistään kotoisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletkohan se keneksi sinua luulen (ajoituksen perusteella ainakin) ? :D noh anyways, ei voi kaikkiin upota. Minusta ihan kelpo pahis, en tosin yleensäkään kummoisemmin pahiksista välitä tai sen suuremmin kiinnitä huomiota. Pääpaino vastapuolella :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...