17. helmikuuta 2011

Ooppera ensi-illan jälkeisiä tunnelmia

Eilen (16.2) ei ollut ihan normi työpäivä studio123:ssa. Vaikka tiesi etukäteen samana päivänä olevan ihka ensimmäisen oopperanäytöksen ensi-ilta täällä pikkukylillä, ei osannut ollenkaan varautua niinkin juhlavaan iltaan töissä. Itse siis olin normaalisti konevastaavana ja normaalit näytökset 2. ja 3.salissa minun kontillani. Studio 1 suurimpana salina oli varattu La traviatan taltioinnin esittämiseen ja sen pyörittämisen vastuu oli kokonaan toisella henkilöllä.

Onneksi näytösaikataulut antoivat sen verran myöten, että ehdin hyvin olla paikalla kun ooppera vieraat alkoivat virrata sisään pääovista. Kahta vaille oli saatu koko henkilökunta johtohahmoineen paikalle ja tavalliset työpaidat oli vaihdettu yhteneviin ja juhlavampiin uniformuihin (itsekin hankin ihan tilaisuutta varten upouuden jakkutakin ja kauluspaidan!). Alla vertailu kuva:


Ilmassa oikein pystyi aistimaan juhlan tuntua ja epäilemättä punainen matto ja alkudrinkit auttoivat asiaan. Pääoville oli laitettu oikein ulkolyhdyt roihuamaan ja vartioitu narikka järjestetty Kuusankoski-talon puolelle. Ensi-illan väliaikatarjoilut myös ylittivät ainakin omat odotukseni: Savuporotuulihattuja ja tiramisukakkua!


Sen verran paljon tuntui tämä ooppera touhu vetoavan ja sen verran isoja hymyjä tuli nähtyä sen osilta, että alkaa tässä itsekin kiinnostua vastaavanlaisesta elämyksestä. Seuraavat mahdollisuudet kokea oopperan taikaa studio123:ssa on 16. & 17. maaliskuuta kun esityksessä on Mozart:ia. Lisätietoja ajoista ja näytöksistä studio123:n oopperat-osiosta.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...