7. toukokuuta 2011

ThorOhjaaja: Kenneth Branagh
Käsikirjoitus: Ashley Miller, Don Payne
Pääosissa: Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman, Tom Hiddleston & Stellan Skargård
Ikäraja: 13
Kesto: 1h 55min

Asgardin valtakuntaa hallitsee kaikkien jumalien isä Odin (Anthony Hopkins), jolla on kaksi poikaa Thor (Chris Hemsworth) ja Loki (Tom Hiddleston). Odinin suunnitelmissa Thor on ollut pienestä pitäen selkeä hallitsijaehdokas ja Thor melkein ehditäänkin nimetä kuninkaaksi, mutta seremonian keskeyttää Jotunheimin jääjätit, jotka yrittävät anastaa takaisin heiltä viedyn energian lähteen. Thorin huonot puolet tulevat esiin hänen lähtiessään ilman isänsä lupaa kostoretkelle ja tästä kiinnijäädessään Odin syvästi pettyneenä tuomitsee poikansa karkoitukseen Angardista. Thor paiskautuu maahan jumalalliset voimat vietynä mjölnir vasaran mukana, joten hän on nyt vain yksi kuolevaisista ellei todista ansaitsevansa takaisin entisen asemansa.

Tätä olin odottanut jo trailerin ensinäkemisestä, en samalla tavalla kuin jotain Harry Pottereita tai POTC:ia, saatika sitten samalla tavalla kuin Hobittia (joka menee jo ylifanituksen puolelle), mutta kuitenkin enemmän kuin perus "tuon voisi nähdä"-leffoja. Syynä tähän on, että trailerin perusteella juoni vaikutti mielenkiintoiselta ja tiesi varautua kunnon toimintaan tunnemaailmaa unohtamatta. Suurena lisänä näyttelijät, jotka ovat toinen toistaan karismaattisempia ja iloa silmälle. Omalla kohdalla ainakin on harvinaista, että itselleen vielä tuntemattomat näyttelijät herättävät niin paljon kiinnostusta pelkän trailerin perusteella eli viittaan tässä kohtaa Hemsworthiin ja Hiddlestoniin. Odotus ei ollut turha.


Kaikella kunnioituksella Asgardin komeaa ja fantastista ympäristöä kohtaan taisteluineen kaikkineen, mutta homma pomppaa astetta mielenkiintoisemmaksi kun seuraamme Thorin toilailuja maassa. Kulttuurieroista (jos ne nyt on oikea ilmaisu tähän väliin) on saatu aikaan hilpeitä tilanteita. Jos Asgardia seurattaisiin liian pitkään, se olisi alkanut todennäköisesti kyllästyttämään ja emme muuten pääsisi seuraamaan sivujuontamme, jonka pääosassa on ihana Natalie Portman.

Itselleni ei ole oikeastaan yhtään tuttu Marvelin Thor, enkä voi väittää että tietäisin paljoakaan myöskään mytologian Thorista, joten on paha alkaa vertaamaan elokuvaa kumpaakaan. Sellaiselle, kuka ei näitä tunne uskoisin elokuvan kolahtavan oikein hyvin, mutta voisin kuvitella että vaativampi alan asiantuntija voi jopa kihistä istuimellaan. Ihan vain siitä kokemuksesta, että johonkin aikaisempaan teokseen perustuva elokuva ei koskaan ole täysin samanlainen eikä myöskään voi sitä olla ja hyvä niin.

Suosittelen tätä kelpo viihdepläjäystä oikein lämpimästi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...