29. heinäkuuta 2011

Bad Teacher


Ohjaaja: Jake Kasdan
Pääosissa: Cameron Diaz, Lucy Punch, Justin Timberlake, Jason Segel,
Kesto: 1h 30min
Ikäraja: 13


Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) on ihanteellisen opettajan täydellinen vastakohta: itsekeskeinen moraaliton nainen, joka ei arkaile ilmaantua tunnille krapulassa tai polttaa pilveä koulun pihalla autossaan. Niin ikään itse opetus ei kiinnosta pätkääkään ja Elizabethin tunnilla katsotaankin yleensä vain videoita. Kaiken tämän nainen kestää läpi olettaen, että pystyy ottamaan pian lopputilin, napattuaan itsellensä rikkaan elättäjän. Asiat eivät mene kuitenkaan suunnitelma A:n mukaan, kun miehelle riittää ja tämä heittää Elizabethin ulos asunnostaan ja rääväsuinen nainen joutuu jatkamaan työssä, jota hän niin syvästi inhoaa. Hänellä on kuitenkin suunnitelma B: etsiä uusi elättäjä ja sopiva ehdokas ilmaantuukin koululle silmäämiellyttävän sijaisopettajan (Justin Timberlake) muodossa. Pahaksi onneksi Elizabeth ei ole kuitenkaan ainoana kilpailemassa miehen huomiosta, vaan hänen täydellinen opettajakollegansa Amy (Lucy Punch) on myös noteerannut mukavan ja kivannäköisen sijaisopen. Kilvan paisuessa sivussa seuraa myös Elizabethistä kiinnostunut fiksunoloinen ja rento "pelkkä liikunnanope" (Jason Segel). Elizabeth pistää oman elämänsä ja koulunsa sellaiselle sykkyrälle, että lopulta joutuu katsomaan itseään peiliin ja kohtaamaan sen mitä sieltä katsoo takaisin.Keppoista mustaa komediaa edustava Bad Teacher on ennalta-arvattava, mutta ihan piristävä tapaus. Tapaus ei ole syvällinen, hiuksianostattava tai sydämen tykytyksiä aiheuttava, mutta menettelee. Mieluisaa katsottavaa tästä elokuvasta tekevät roolihahmot ja heidän suoritukset: Cameron Diaz istuu onnistuneesti pahasisuisen open korkkareihin ja hetket jolloin Elizabethilla on "jos katse voisi tappaa"-ilme, ovat mainioita. Justin Timberlake tekee pilaa omalla kustannuksellaan ja etenkin herran lauluosuudessa sai nauraa tuntien hänen oikeat taitonsa laulun saralla. Lucy Punch ja Jason Segel myöskin lisäävät katsomisintoa.

Vaikka Elizabethin hahmo on etenkin alussa niin räävittömän kamala, jossain vaiheessa elokuvaa alkaa kuitenkin kaikesta törkeydestä huolimatta pitää Elizabethin puolia. Yhdessä vaiheessa elokuvaa havahduinkin miettimään "saako tästä nyt tykätä, vaikka se tekikin noin väärin". Kaiketi syy on Diazin karismassa ja Elizabethin tietynlaisessa itsensä hyväksymisessä loppuvaiheilla. Kenties.

Bad Teacher studio123:ssa ainakin vielä sunnuntaina sekä maanantaina klo 19.30. Suosittelen kevyen ja räävikkään komedian ystäville. Traileri antaa elokuvasta aika todenmukaisen kuvan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...