7. helmikuuta 2013

Hitchcock


Ohjaaja: Sacha Gervasi
Musiikki: Danny Elfman
Pääosissa: Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Danny Huston, Tomi Collette, Michael Stuhlbarg, Michael Wincott, Jessica Biel,
Kesto: 1h 38min
Ikäraja: 7

Hitchcock ei suinkaan ole elämänkertaelokuva legendaarisesta elokuvaohjaajasta, vaan pelkästään osittain tositapahtumiin nojaava elokuva, joka pyörii Psykon tekemisen ympärillä. Jo alkuaan kiistellyn kirjan muuntaminen valkokankaalle takkuaa tuotantoyhtiöiden kieltäytyessä rahoittamasta moista roskaa. Rahoitus saadaan kuitenkin kokoon omasta takaa panttaamalla herra ohjaajan ja hänen vaimonsa kotitalo. Kuvausten alettua ongelmia tulee saada kuva sensuurin kynsien läpi. Vaikka Hitchcock on vaimon sanojen mukaan onnensa kukkuloilla kuvatessaan, velloo ohjaajan pään sisällä yksityiselämän ongelmat kuin myös elokuvan floppaamisen pelko.

Hitchcockin elämän nainen ja tärkein tukivoima, Alma Reville, nostetaan merkittävään rooliin niin elokuvan synnyssä (jossa hän oikeastikin oli osallisena), mutta myös moraalin rajoilla häälyvän suhteensa takia toiseen mieheen. Jälkimmäistä hyödynnetään korostamaan sitä seikkaa, että elokuvan tekemisestä ei olisi loppupeleissä tullut mitään ilman Almaa. Hitchin epäillessä Almaa pettämisestä ja työskentelystä jonkun muun kanssa, hänestä tulee esiin hylätty yksinäinen pikkupoika, joka on hukassa oman elokuvansa kanssa. Alma puolestaan haluaa edes kerrankin olla arvostettu omana itsenään eikä vain seisoa miehensä takana. Hitchin ja Alman keskinäinen suhde onkin elokuvan hienointa antia, vaikka sen todellisuuspohja ei olisikaan paikkansa pitävä. 

Psykon kuvauksen Hitchcock:ssa toimivat usein taustakankaana itse elokuvan muille tapahtumille, mutta on niitä jo silti itsessään mielenkiintoista seurata. Ja vaikka tämä ei tosiaan pohjaa täysin todellisuuteen, veikkaan että seuraavan kerran kun itse Psykon laittaa soittimeen pyörimään, tulee joitain kohtia katsottua aavituksen uusin silmin. 

Hitchcock oli viihdyttävä tapaus, jota ei ole liialla pituudella pilattu ja joka jaksoi etenkin loppua kohden pitää mukanaan. Melkein antaisin kaikki Lincolnin ehdokkuudet tälle, joka ne paljon paremmin ansaitsee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...