12. helmikuuta 2013

Silver Linings Playbook - Unelmien Pelikirja

kuva täältä

Ohjaaja: David O. Russell
Musiikki: Danny Elfman
Pääosissa: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Jacki Weaver, Chris Tucker, Anupam Kher, Julia Stiles, John Ortiz & Brea Bee
Kesto: 2h 2min
Ikäraja: 12

Silver Linings Playbook tai suomalaisittain Unelmien pelikirja (aka The Hangover Games), kertoo Pat Solitanosta (Bradley Cooper), joka pääsee juuri pois mielisairaalasta pakkohoidosta. Pat:llä oli vielä aikaisemmin elämässään kaikki muumit laaksossa, rakastava vaimo ja hieno asunto. Tämä kuitenkin muuttui patin yllätettyään rakastava vaimo toisen mihen kanssa, jolloin Pat:llä sitten naksahti niinkin pahasti, että hänellä on edelleen lähestymiskielto ex-vaimoon Nikkiin. Nyt kuitenkin Pat:llä on uusi positiivinen elämänasenne ja vanhemmat valvomassa, joskin aina ei ole selvää kuka on se pöpein perheessä. Pat aikoo saada vielä vaimonsa takaisin elämäänsä ja tätä saavuttaessaan hänen elämäänsä saapuu uusi tuttavuus Tiffany (Jennifer Lawrence), jolla puolestaan on yhtä terve pääkoppa, kuollut aviomies ja mielenkiintoinen tanssijuttu.

Kuva täältä

Silver Linings Playbook on ehdolla peräti kahdeksaan Oscariin, joten tämä jo väkisinkin herätteli odotuksia elokuvan suhteen. Olihan elokuva ehdottomasti sieltä katsottavimpien päästä, mutta ei peittoa omaa suosikkikolmikkoani gaalakuvista (=Django, Beats of the Southern Wild ja Anna Karenina), mutta ei ole kovin kaukana kärjestäkään.

Erikoista elokuvassa on se seikka, että kumpikaan pääparivaljakosta, ei ole pääkopastaan täysin kunnossa, vaikka tämä esitetäänkin aavistuksen korostetusti. Kaksikon kemia on kerrassaan toimivaa, sanailut nokkelia ja kerrassaan virkistävän erilaista. Jennifer Lawrence on allekirjoittaneen suosikkeja ollut jo vähemmällä vaivalla, mutta tämä saa tykkäämään hänestä vain lisää. Suurempi yllätys oli Bradley Cooper, jota en ole Kaameiden kankkusten tähden osannut ottaa vakavasti tai kuvitella muunlaisissa rooleissa. Sivuosissa Robert De Niro erottuu edukseen roolistaan Pat:n pakko-oireisia piirteitä osoittavana loppupeleissä kuitenkin sympaattisena isäukkona. 

Silver Linings Playbook on taas näitä virkistäviä, erilaisia romanttisia komedioita, vailla hömpän häivää. Kannattaa katsoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...