29. maaliskuuta 2014

3D-laseista osa 2

Aikuisten ja lasten lasit vieretysten

Olen tehnyt 3D-laseista suhteellisen kattavan jutun aikaisemminkin, mutta pientä päivityksen varaa on, kun käytännön kokemus on tuonut aiheesta lisää tietoa. Kannattaa siis lukea ensin aikaisempi yhteenveto täältä, koska en käy kaikkea läpi, mitä on jo aiemmin postauksessa tullut ilmi.

Lasien kohtelu

Laseja tulee kohdella samalla huolella, kuin kohtelisit silmälaseja. Linsseihin koskemista tulee välttää jo siitä syystä, että sitten katsottavana ovat ikävästi omat sormenjäljet (tämä on tuttua itsellenikin jo ihan silmälasien käytöstä). Jos nyt sormi kuitenkin lipsahtaa, on ainakin meillä Studio123:ssa henkilökunnalta mahdollisuus saada ihan varta vasten näiden lasien merkillä varustettuja puhdistusliinoja. Toinen tärkeä seikka on, että lasien sangat eivät taivu kuten silmälasit ja vaikka lasit ovat jämerää tekoa, eivät nekään kaikkea kestä. Varovaisuus on siis valttia : )


”Lasten lasit”

Edellisen jutun aikaan ei meillä ollut vielä ”Lasten laseja”, jotka ovat siis normaaleista laseista muunneltuja. Koko on sama, mutta lasten versioissa on pehmittävä ja samalla nenän rakoa pienentävä lisäosa. Tätä lisäosaa voivat myös aikuiset pyytää tarvittaessa, jos lasit ovat nimenomaan nenän kohdalla tuntuneet epämukavalta. Toinen lasten lasien ominaisuus on kireämmät ja napakammat sangat, jotta ne pysyisivät vielä paremmin pienessä päässä.


Ongelmia laseissa

3D-lasit aktivoituvat itsestään ja poimivat signaalin kankaan kautta. Lasit toimivat pattereilla ja tunnetusti patteritkaan eivät kestä ikuisesti. 

Ensimmäinen ja selvin merkki laseista, joissa on patterit loppu, on ns. discoaminen. Lasit vilkuttavat iloisesti vuoroin violettia, vuoroin vihreää ja joskus keltaistakin (kuviot ja vilkutusnopeus vaihtelee joka kerta). Tämän pystyy huomaamaan jo ennen kuin menee sisälle saliin, sillä vilkutus ei lopu ennenkuin patteri irrotetaan. Jos kohdallesi sattuu disco-vaihteelle jääneet lasit, tule oitis vaihtamaan ne normaalisti käyttäytyviin yksilöihin.

Toinen merkki pattereiden loppumisesta on pelkkää vihreää näyttävät lasit, jotka eivät ”herää” vaikka signaali on jo hollilla. Nämä on mahdollista huomata jo ensimmäisen mainoksen aikana, vaikka mainos ei olisi 3D. Lisäksi Studio123:ssa tulee lasientestaus pätkä juuri näiden tapauksien varalle, missä kuvassa näkyvän tekstin tulee näkyä valkoisena, ei vihreänä. Tässäkin tapauksessa asiakas on täysin oikeutettu uusiin laseihin.

Lasien kanssa on myös nähty harvinaisempia tapauksia. On mahdollista, mutta hyvin hyvin harvinaista, että lasit synkronoituvat metsään. Tämä näkyy muuten normaalina kuvana, mutta se mikä kuuluisi olla lähellä, onkin kaukana ja päinvastoin. Lasit saa jälleen vaihtaa uusiin ja edelliset menevät jäähypenkille miettimään tekosiaan, mutta asian pystyy suurimmassa osassa tapauksia korjaamaan itse. Niksi on niinkin yksinkertainen kun signaalin hetkellinen katkaiseminen ja tarvitset siihen oman sormesi. Nenän yläpuolella on sensori, joka vastaanottaa signaalin ja kun tämän kohdan päällä pitää sormeaan hetken ajan, signaalin pitäisi katketa. Näin lasit voivat uudelleen poimia signaalin ja tällä kertaa oikeinpäin.

Sensori on nenän yläpuolella oleva musta namikka
Vielä harvinaisempaa ovat lasit, joissa toinen linssi toimii ja toinen ei. Tätäkin on nähty ja usein toimimaton linssi tekee jotain yllä mainituista, toisen taas toimiessa täydellisesti. Näiden mokomien tilalle saa oitis uudet kakkulat.

Kun herää pienikin epäilys, että 3D-laseissasi saattaa olla jotain häikkää, niin aina saa tulla asiasta kysymään, sitä varten me siellä ollaan : )


P.S. Kino123:n verkkokaupassa on mahdollista ostaa itselleen ihan omat kevyemmät 3D-lasit, joista kaikki ovat Studion sekä Kinon laitteiston kanssa yhteensopivia. Osa valikoiman laseista istuu myös yksiin kotijärjestelmien kanssa. Tutustu valikoimaan täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...