25. maaliskuuta 2014

Tulevia supersankarileffoja

Oscareiden ja voittajaelokuvien kolunnan jälkeen on elokuvatarjonnassa aina havaittavissa laadun laskua. Vika ei siis välttämättä ole tarjonnassa, vaan siinä, että Oscar-kuvien jälkeen ei normaalitasoiset leffat "tunnu miltään". Pikkuhiljaa sitten tästä noustaan kevään ja kesän kassamagneeteilla, joissa toistuu toimintapainotteisemmat leffat. Yhtenäisiä nimittäjiä on monsterit (Godzilla), uhkaavat elukat (Dawn of the planet of the Apes), satuhahmot (Maleficent), katastrofit (Pompeii, Noah), dystopiat (Nälkäpeli - matkijanärhi, Divergent - Outolintu), robotit (Transformers-tuhon aikakausi), avaruusolennot (Edge of tomorrow) ja ennenkaikkea tänä vuonna supersankarit. Marvel universumi valtaa valkokankaita peräti neljällä elokuvalla, eikä valikoima ole ollenkaan huono:


Captain America: Winter Soldier
Ensi-ilta: 26.3 

Kapteeni Amerikan jatko-osa, jossa tämän vihollinen on entinen ystävä James Barnes, josta on tullut aivopesty terroristi. Mustaleski ja Nick Fury ovat mukana auttamassa sankaria sekä myös valkokankaille uusi hahmo, Anthony Mackien esittämä Haukka. Itse odotan tätä, koska Kapteeni Amerikka on Thorin ja Ironmanin jälkeen suosikki "kostajani", ihan jo siitä syystä, että tämä oli ihan ensimmäisiä Marvel/Avenger-leffoja, joita näin. Ensi-iltahan on jo huomenna keskiviikkona!!
The Amazing Spider-Man 2
Ensi-ilta: 25.4

Jälleen jatko-osaa edelliseen Hämis-leffaan, joka omasta mielestäni pesi mennen tullen Raimin räpellykset. Uutena pahiksena vastassa on Jamie Foxxin esittämä Elektro, Paul Giamattin Rhino ja vanha ystävä Harry Osborn palaa myös kuvioihin. Hämähäkkimies on omia lempparihahmojani, koska hahmo on ainoa, jonka seikkailuja olen sarjakuvissakin lukenut. Nämä uudemmat elokuvat osuvat paljon lähemmäs sitä oikeaa hämistä, kuin ne aiemmat kamaluudet ja Andrew sopii hämiksen trikoisiin paremmin kuin hyvin. 
X-Men: Days of Future Past
Ensi-ilta: 23.5

Tätä leffaa varmasti hypetän eniten, koska First Class on mielestäni paras supersankarielokuva ikinä ja ajatus, että vanhojen X-Men leffojen parhaat hahmot saataisiin mukaan kaikki samaan elokuvaan, on tajuttoman hienoa. Vanha x-men trilogiahan oli ihan sukka näiden uusien elokuvien valossa, mutta luotan First Class tiimiin. Juonikuvio on käsittääkseni ollut aikajatkumonsa kanssa monimutkainen jo tekijöillekin, mutta ideana on siis kuitenkin, että Wolverine matkaa ajassa taaksepäin kääntääkseen nuoren professori X:n pään ja näin ollen muuttaakseen jotain tulevassa.
Guardians of Galaxy
Ensi-ilta: 1.8?

Guardians of Galaxy on iso mysteeri vielä, huolimatta traileristaan. Esimakuahan elokuvasta saatiin myös Thor 2:n lopputeksteissä, jossa asgardialaiset veivät Aetherin mystiselle Benicio del Toron esittämälle "keräilijälle". Koko kohtaus oli yksi iso kysymysmerkki itselleni ja on sitä edelleen. Sen verran tiedän vaan elokuvasta, että Lee Pace (!!!) on siinä pahiksena ja sitten siinä on joku pesukarhu konekiväärin kanssa. Nämä tiedot riittävät minulle, menen ihan varmasti katsomaan.


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...