2. maaliskuuta 2014

Ketä liputan Oscareissa

Oscarit on tänään/huomenna!!! Kisastudio laitetaan illalla kondikseen, pöperöt pöytään ja juomat lasiin. Aikomuksena on koittaa saada punaista mattoa näkymään jotain kautta (mahollisesti Oscareitten omilla sivuilla ja/tai E! Entertainmentin sivuilla mediahintin avulla), kun Teema näyttää vain itse gaalan, katsotaan kuin onnistuu kun ei olla mitään tekniikan ihmelapsia. Ilman muuta saa vinkata, jos joku fiksumpi jo tietää mistä ja miten ne näkisi.

Tämän gaalan tiimoilta olen rikkonut oman katsotut Oscar-leffat ennätyksen, kun ohitin viime vuoden tulokseni (16 leffaa) komeasti kokonaisella 20 leffalla. Vaatimuksena on siis edes yksi ehdokkuus, jostain kategoriasta. Luku on 21, jos kotimainen Pitääkö mun kaikki hoitaa-lyhäri lasketaan mukaan.

Ehdokkaat listaan olen omia suosikkejani jo päivitellyt sitä mukaa, kun niitä on tullut katseltua, mutta tässä postauksessa on vielä eriteltynä ketä/mitä kannatan missäkin kategoriassa ja mahdollisesti myös miksi.

20!!!

Lyhytelokuva: Pitääkö mun kaikki hoitaa? (ei varmaan tarvitse perustella)

Paras laulu: Tässä oli ihan selviö aikaisemmin, että liputan Frozenin "Let it Go":ta, mutta nähtyäni Mandelan, olen kahden vaiheilla U2:n "Ordinary love" biisin kanssa. Kumpikin on niin hyviä!

Alkuperäismusiikki: Steven Price Gravitystä oli ensimmäinen suosikkini, koska musiikilla on elokuvassa niin olennainen osa. Jos voitto ei mene edellämainitulle, niin Philomenan soundtrack:stä vastaava Alexandre Desplat on toinen suosikkini.

Erikoistehosteet: Jotta Gravity ei saisi ihan kaikkea, niin reiluuden nimissä haluaisin Hobitin voittavan tämän ja koska Smaug

Äänisuunnittelu, Äänileikkaus & Leikkaus: Gravity on se ykkösvaihtoehto kaikissa. Näissä ei ole missään kuitenkaan niin justiinsa, kun en osaa arvioida elokuvissa näitä kategorioita.

Maskeeraus: Dallas Buyers Club ehdottomasti

Puvustus: The Great Gatsby on ykkössuosikki, mutta ei haittaa jos menee 12 Years a Slavelle tai American Hustlelle

Lavastus: Tässäkin ehkä The Great Gatsby, mutta kaikki muutkin ehdokkaista ovat sen arvoisia

Kuvaus: Gravity voisi olla

Paras animaatio: Frozen! Harmittaa kun uutta Ghibliä ei ole pystynyt vielä näkemään, siitä olisi varmasti vastusta

Sovitettu käsikirjoitus: Ei yhtä selvää suosikkia, liian hyviä kaikki. Philomena, 12 Years a Slave tai Captain Phillips voisi olla joku noista. Paha sanoa, kun ei ole lukenut alkuperäisiä teoksia

Alkuperäinen käsikirjoitus: Dallas Buyers Club, vaikka muutkin hyviä. DBC hieman yli muiden

Miesivuosa: Jared Leto Dallas Buyers Club:sta ehdottomasti

Naissivuosa: Lupita 12 Years a Slave:sta tai loistava Jennifer Lawrence American Hustlesta

Miespääosa: Leon korkea aika saada pysti!

Naispääosa: Paljon kovia, ei yhtä tiettyä suosikkia. Judi Dench ikänsä puolesta, Meryl taas on aina hieno ja Cate Blanchett on myös erinomainen. Kuka vain näistä.

Ohjaus: Gravity kyllä, kyllä kyllä

Paras elokuva: Gravity, mutta on muitakin aivan loistavia. Tässä saa jännätä melkein kaikkien puolesta 
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...