31. tammikuuta 2017

Vieraissa: Lahden Kuvapalatsi


La La Land postauksen yhteydessä tulin maininneeksi, että kyseinen elokuva tuli katsottua vieraissa eli muualla kuin kummassakaan 123-teatterissa. Tässä postauksessa kerroin myös, että levittäjän päätöksestä kyseinen elokuva tuli osaan kaupungeista esitettäväksi myöhemmin, joten se oli taustalla tässä aikomuksessa matkata muualle katsomaan. Ensisijaisesti toki etsin josko olisi joku Finnkino-ketjun ulkopuolinen teatteri, jolla olisi La la land ohjelmistossa, mutta kuten arvata saattoi esimerkiksi Kino Iiris ei ollut sitä vielä ainakaan siinä kohtaa saanut. Lappeenranta oli toinen vaihtoehto Lahden lisäksi, jota mietittiin, mutta sielläkään ei yksityisessä eikä paikallisen finkkarinkaan ohjelmistossa tätä elokuvaa vielä ollut. Siksi päädyimme Lahden Kuvapalatsiin.
Finnkinon teattereissa on kyllä hyvää se, että niissä on kaikissa samankaltainen selkeä systeemi ja kaikki teatterit täyttävät modernin teatterin vaatimukset. Tiedät mitä odottaa. Kuvapalatsissa ei ole samanlaista historiallista tuntua kuin vaikka Helsingin Kinopalatsissa, mutta se onkin suhteellisen nuori elokuvateatteri. Se ei kuitenkaan tunnu samanlaiselta teollisuushallilta kuin Tennispalatsi, vaan siinä on huomattavasti kotoisampi tuntu. Kerroksia on yllättävän monta ja meidän elokuvamme oli siellä ihan ylimässä, salissa numero 2. Kotoisamman olemuksen loi eittämättä se, että jokaisten rappujen jälkeen avautui aina uusi (ei mikään hehtaarin kokoinen) odottelutila, joissa tekstiileiden ja hämyisemmän valaistuksen käyttö loi tälläistä mukavampaa tuntua. Verrattuna siis vaikka niihin Tennispalatsin rappusiin, jotka tuntuu joltain lentokentän vastaavilta. 


Tunnelma oli myös hirmuisen rauhallinen, mutta tämä johtui varmasti yksinomaan päivästä, sillä tietenkin eroa on, onko kyseessä arki-ilta vai viikonloppu. Silti keskiviikkoilta Lahden Kuvapalatsissa oli mieluisampi kuin lauantaipäivä Helsingin Tennispalatsissa. Kolmeen muuhun Finnkinon teatteriin verrattaessa (Tennari, Kinopalatsi ja Sello) Lahden Kuvapalatsi veti yhdessä asiassa muita selvästi pidemmän korren: sen popparit olivat tähänastisista parhaimmat! Ajankohta ja sijainti saattavat toki vaikuttaa asiaan, mutta onhan se nyt hienompi asia, mitä tuoreempina ja mehukkaampina nuo olennaiset naposteltavat voidaan tarjoilla. Kaiken kaikkiaan muista ulkopuolisista teattereista popparisodassa Kuvapalatsi häviää vain Kino Tapiolan poksuville, jotka ovat jääneet mieleen aivan muista poikkeavan herkullisina.


Mainoksia ei ollut ihan niin järkyttävää määrää kuin pk-seudulla, mutta jälleen, sijainti vaikuttaa. Sali täytti taas kaikki vähittäisvaatimukset, oli muhkean mukavat penkit juomatelineineen ja hiljaisena iltana sai lähes oman rivin itselleen. Salihan on kooltaan suhteellisen iso, mutta ei mikään järjetön (194 paikkaa), joten sopi juuri kyseiselle elokuvalle. 

Positiivinen kokemus ja jo läheisen sijaintinsa vuoksi Kuvapalatsiin voisi hyvin tulla käymään vielä uudestaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...