28. helmikuuta 2011

Oscar-gaalan 2011 jälkimainingeissa


Nyt on välissä nukuttu ja voin tihrustaa eilen silmät ristissä rustaamiani muistiinpanoja, jos niistä löytyisi ihan suomen kieltäkin.

Iltaan oli valmistauduttu asianmukaisin eväin: sipsiä, valkosipuli- ja ranch dippiä sekä limsaa ja vielä enemmän limsaa. Kofeiini annoksesta vastasi VAIN yksi kahvikupillinen ennen varsinaisen gaalan alkua. Seurana toimi muutama asiaankuuluva homppeli :)

Katsoin siis koko ruljanssin läpin ihan punaisesta matosta alkaen. Maria Veitolan kommentaattori joukko oli jopa mieluisaa ja hauskaa seurattavaa kun aikasempina vuosina ei ole jaksanut kuunnella niitä tylsiä välilätinöitä. Elokuvapoppoo olikin sitten taas sitä tylsempää sorttia. Kuitenkin itse punainen matto tarjosi loppua kohden aina vain tunnetuimpia henkilöitä ja mielenkiintoisempia pukuja. Tässä muutamat inhokki ja suosikki asuni:


Hailee Steinfeld, Jennifer Hudson & Mila Kunis erottuivat edukseen. Muita ihania asuja oli muun muassa seuraavilla: Helen Mirren, Sandra Bullock, Scarlett Johansson, Halle Berry, Reese Witherspoon ja kaikki Anne Hathawayn asut.


Cate Blanchetin asu oli jollain lailla liian outo minun makuuni. Se olisi vielä mennyt ilman tuota käsittämätöntä keltaista väri lisäystä. Lisäksi vaikka Gwynethin asu oli ihan nätti, se oli aika tylsä ja etenkin kun tähdellä oli taas hiukset auki, se sai hänet näyttämään jotenkin homssuiselta.

Itse gaala oli muuttunut hieman tyyliltään enemmän MTV:n gaalojen tyyliseksi esimerkiksi alkuvideon ja hauskan mahs-up biisin takia. Tämä siis vain hyvässä mielessä, sillä gaala kaipaa aina muutamia piristysruiskeita. Sain kokea ihanan shrek-hetken Justin Timberlaken ”muuttaessa” lavan elokuvan maailman tyyliin, kuunnella John Williamsin huumaavaa elokuvamusiikkia ja parhain kaikista oli kun Cate Blanchet saapui lavalle sormusten herran musiikin ja kuvien siivittämänä. In Memoriam-pätkä oli taasen koskettava ja se varmasti tulee olemaankin yhä koskettavampi, sillä kerta kerran jälkeen enemmän itselleni tuttuja alan ihmisiä on ollut esillä siinä.

James Franco oli pienoinen pettymys juontajana, sillä hän oli todella jäykkä varmasti jännityksen takia, mutta olisi toivonut herran rentoutuvan edes vähäsen. Anne Hathaway taas oli aivan häikäisevän hieno karismallaan ja upealla hymyllään (ja lauloikin hyvin!).

Sitten vielä katekoriat ja voittajat (lisänä muutamat kommenttini):

Erikoistehosteet: Inception
Äänistys: Inception
äänitehosteet: Inception
Lyhytelokuva: God of Love
Lyhytanimaatio: The Lost Thing
Maskeeraus: The Wolfman
Lyhytdokumentti: Strangers No more
Dokumentti: Inside Job
Kuvaus: Inception
Leikkaus: The Social Network
Laulu: ”We Belong Together” (Toy Story 3)
- Tästä olin hieman yllättynyt. Uskoin vakaasti ”If I rise” biisin elokuvasta 127 tuntia voittavan.
Musiikki: The Social Network
- mitä %#&^*??!! Tässä olis ollut sata kertaa parempia ehdokkaita ESIM ERÄS HANS ZIMMER....
Lavastus: Liisa ihmemaassa
Sovitettu käsikirjoitus: The Social Network
Alkuperäinen käsikirjoitus: Kuninkaan puhe
Vierakielinen elokuva: Kosto
Animaatio: Toy story 3
- Täysin oikeaan osoitteeseen!
Naissivuosa: Melissa Leo (Taistelija)
- höh. Olisin halunnut Helena Bonham Carterin saavan tän
Miessivuosa: Christian Bale (Taistelija)
- Onneksi olkoon Geofrey Rush! Eikun mitäs..
Naispääosa: Natalie Portman (Black Swan)
- Ihanaa että Natalie voitti!
Miespääosa: Colin Firth (Kuninkaan puhe)
- Tässä kohtaa hypin riemusta! Todellakin ansaitsee Colin tämän!
Ohjaus: Tom Hooper
Elokuva: Kuninkaan puhe

Onneksi Inception pokasi sentään 4 pystiä! Ja ennakkosuosikki kuninkaan puhe sai ansaitusti myös sen 4 pystiä ja vielä ne halutuimmat. Pieniä pettymyksiä, mutta myös suuria iloja. Lopuksi se hauska opening video, josta en löytänyt näin hyvä laatuisena ihan koko versiota (esim. Morgan Freeman on leikattu pois tästä).

5 kommenttia:

 1. En tiedä oletko nähnyt The Fighteria, mutta trust me, Bale on pystinsä ansainnut ;O) gaala oli tosi suuri pettymys, Franco jäykkä kuin seiväs ja paria hassua koostetta lukuunottamatta puuttui kaikki hauska ja viihteellinen puoli kokonaan, höh!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Varsin oikeisiin osoitteisiin näyttivät menevän. Vaikka en esim. tuosta Liisa Ihmemaasta niin välittänyt, niin lavastukset kyllä kolahtivat + Black Swan on nyt ehkä pakko käydä katsomassa. xD Onko tuo sinertävä asu Mila Kunisin (?). Se on aivan ihana. *_*

  T:joku joka ei katsonut Oscareita kiinnostuksen ja toimivan digiboksin puutteen vuoksi, mutta kiva että täällä viitsit päivittää tämmöiset tampiotkin. xD

  Ps. onnistuin sekoilemaan edeltävän viestin, niin poistin. >x3

  VastaaPoista
 4. mikaela: juu arvatenkin en ole nähnyt the fighteria, mutta ei ole bale kolahtanut aiemmin niin sen perusteella oli kannatus suunnattu toisiin osoitteisiin :) ja franco jätti tosi kylmäksi, mutta onneksi hathaway oli niin ihana ja eloisa franconkin puolesta!

  heini: mietinkin mikä tuo väli kommentti oli :D ja juu pitäähän nää tälläiset päivittää :)

  VastaaPoista
 5. ja juu kunisilla toi sinipunainen unelma :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...