20. kesäkuuta 2011

Kung-fu panda 2


Ohjaaja: Jennifer Yuh
Käsikirjoitus: Jonathan Aibel & Glenn Berger
Pääosissa: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Gary Oldman, Jackie Chan, Lucy Liu, David Cross, Seth Rogen & Michelle Yeoh
Musiikki: John Powell & Hans Zimmer
Kesto: 1h 30min
Ikäraja: 7

Ensimmäinen Kung-fu panda elokuva kertoi Po nimisen pandan matkasta lohikäärmesoturiksi uhmaten kaikkien ennakko-odotuksia. Kung-fu panda 2:ssa Po nauttii täysin siemauksin elämästään ja maineestaan urheana lohikäärmesoturina Hurjan viisikko possensa kanssa välillä kahinoita kukistaen ja rauhaa ylläpitäen. Autuasta elämää alkaa halkoa Pon kiinnostus menneisyyttään kohtaan, kun hän saa selville olevansa adoptoitu (siis haloo, isä on hanhi??). Samaan syssyyn ilkeä lordi Shen punoo juoniaan ja kehittää aseen, jolla tuhota kung-fu lopullisesti.

Odotukset olivat tällä kertaa todella alhaalla, koska jokin ongelma mulla on ollut jo sen aikaisemman osan kanssa. Ei se ensimmäinen ollut huono, mutta niin moni muu animaatio elokuva on sitä parempi ja siitä ei tuntunut jääneen mitään kunnon muistikuvaa tai mitään käteen. Kung-fu panda 2 sitten päinvastoin löi minut ällikällä! Täähän oli aivan mahti-ihanuus pakkaus! Kerrankin jatko-osa peittoaa kunnolla edellisen.


Toimiakseen Kung-fu panda 2 tarvitsee ekan osansa, sillä sen kehitystarinaa käytetään tässäkin, mutta siihen syvennytään vielä enemmän kun päästään suurten kysymysten äärelle: "Kuka minä todella olen?" "Mistä olen tullut?" "Miten saavutan sisäisen rauhan?". Kultainen keskitie komedian ja draaman välillä on löydetty, pääsee sopivasti hykertelemään ja itkua tirauttamaan. Animointi jälki on ensiluokkaista ja musiikkipuolella häärii taasen eräs herra, jota ei tarvitse edes mainita nimeltä, mutta joka tekee kaikesta musiikillaan astetta autuaampaa.

Ja aivan ehdottomasti paras vaihtoehto on ORGINAALI, jonka siis nimenomaan kävin katsomassa. Kaikella kunnioituksella taas suomalaisia ääninäyttelijöitä kohtaan, mutta ei teillä ole mahiksia kun vastassa on Black, Jolie, Oldman ja muut. Suosittelen ehdottomasti ihan kaikenikäisille, -kokoisille ja -näköisille! :)

Lopputekstien animaatio
Traileri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...