8. kesäkuuta 2011

Kauhea kankkunen 2


Ohjaaja: Todd Phillips
Käsikirjoitus: Todd Phillips & Scot Amstrong
Pääosissa: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong & Jamie Chung
Kesto: 1h 40min
Ikäraja: 13

Kauhea Kankkunen 2 on jatko-osa vuoden 2009 yllättävän menestyksekkäälle komedialle.

Ensimmäisestä osasta tutun "susilauman" älykkö Stu on menossa naimisiin ja häät aiotaan pitää tulevan vaimon Laurenin kotimaassa Thaimaassa. Stu, jonka pitäisi tehdä vaikutus myös Laurenin jäänkovaan isään, ei halua riskeerata mitään ja on jättänyt suosiolla niin ikään edellisestä osasta tutun Alanin pois kutsuttujen listalta. Nelikon kaksi muuta kaverusta Doug ja Phil kuitenkin suostuttelevat Stun ottamaan Alaninkin mukaan. Stun linja on kuitenkin järkkymätön: mitkään oikeat polttarit eivät tule kysymykseenkään, mutta kaverusten suostuttelulla he päätyvät Laurenin pikkuveljen Teddyn kanssa rannalle ottamaan vain yhdet. Historia toistaa ikävästi itseään ja pojat heräävät kuten ennen vanhaan mitään muistamatta tällä kertaa Bangkokista. Edellisessä osassa kateissa ollut Doug on nyt täysin kunnossa juhlapaikalla ja ihmettelee missä muut ovat ja tällä kertaa etsitäänkin Teddyä ja samalla koitetaan saada selville mitä ihmettä edellisenä iltana tapahtui.

Kauhean kankkusen juoni seuraa jopa liiaksikin samaa kaavaa kuin ensimmäinen osa. Sama tarina, uusi tapahtuma paikka, joten jotain uudempaa olisin kaivannut tältä, vaikkakin vitsien tasoa on koitettu nostaa selvästi härskimmäksi. Kyllähän tämä nauratti monessakin kohtaa oikein kunnolla, mutta pelkkä nauruhermojen tykitys ei loppupeleissä riitä pitkälle.


Henkilöhahmot ovat edelleen oivalliset, etenkin päähenkilö Stu, joka antaa realistisimman reaktion elokuvan tapahtumiin ja häntä höykytetäänkin kaikista eniten. Alan on edelleen niin omalaatuinen tapaus ettei tiedä miten päin olisi ja härö bisnesmies Chow on yhtä mainio tapaus kuin ensimmäisessä osassa. Luulen tekijöiden nojaavan aika paljon sen varaan, että tämän on nähnyt aikaisemmin ja päähahmot ovat katsojalle tuttuja. Edellistä lukuunottamatta elokuva saattaa kuitenkin loputtoman aiemman toistonsa vuoksi olla virkistävämpi kokemus niille, ketkä eivät ole ekaa osaa nähneet.

Suosittelen siis niille, ketkä eivät ole ensimmäistä kaameaa kankkusta nähneet tai eivät siitä enää mitään muista. Muutoin Kaamea kankkunen 2 saattaa tarjota jopa tuskallista deja vu:ta kaikesta hauskuudestaan huolimatta.

Traileri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...