22. kesäkuuta 2011

Priest


Ohjaaja: Scott Stewart
Käsikirjoitus: Cory Goodman
Musiikki: Christopher Young
Pääosissa: Paul Bettany, Karl Urban, Cam Gigandet, Maggie Q, Lily Collins, Brad Dourif, Stephen Moyer & Christopher Plummer
Kesto: 1h 25min
Ikäraja: 13

"Priest sijoittuu post-apokalyptiseen vaihtoehtomaailmaan - dystopiseen todellisuuteen, jossa on vuosisatojen ajan raivonnut sota ihmisten ja vampyyrien välillä.

Tarinan keskiössä on legendaarinen soturipappi (Paul Bettany), menneen vampyyrisodan sankari, joka asuu nyt unohdettuna yhdessä muiden alistettujen ihmisten kanssa muurien ympäröimässä kaupungissa, joita kirkko hallitsee rautaisella otteella. Kun verenhimoinen vampyyrijoukko sieppaa hänen sukulaistyttönsä (Lily Collins), hän joutuu rikkomaan pyhät valansa ja poistumaan kaupungista löytääkseen tytön, ennen kuin vampyyrit tekevät tästä kaltaisensa. Mukaan ristiretkelleen hän saa tytön poikaystävän (Cam Gigandet), joka on nuori liipaisinherkkä seriffi, ja entisen soturipapittaren (Maggie Q), jonka taistelutaidot eivät ole tästä maailmasta." (lainattu studio123:n sivuilta)

Priest sisältää tuttuja näyttelijänaamoja: Paul Bettany (Master and Commander, Legion), Christopher Plummer ( The Imaginarium of doctor Parnassus, Alexander, National Treasure), Karl Urban (Taru sormusten herrasta) & Brad Dourif (Taru sormusten herrasta). Vampyyriörmelöt ja muut tehosteet ovat ensiluokkaisia ja koko idea teoriassa ihan hyvä. Mutta siihen se sitten jääkin.

Elokuva oli pienoinen pettymys, sillä aineksia olisi ollut parempaan suoritukseen, mutta tälläisenään tekele on kovin keskinkertainen, ei yllätä eikä jää erityisesti mieleen. Pelottavuutta säikyttelyn muodossa leffa pystyi kyllä tarjomaan, mutta se on harvoja asioita, mitä tältä löytyy annettavaksi. 3D-ominaisuus seisoo taas kerran tyhjän panttina.

Peruskoulun arvoasteikolla (4-10) tämä olisi sellainen 5+, että kovin ihmeellinen tekele ei ole kyseessä. Menkää mielummin katsomaan jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...