11. kesäkuuta 2011

Paul


Ohjaaja: Greg Mottola
Käsikirjoitus: Simon Pegg & Nick Frost
Pääosissa: Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen, Kristen Wiig, Jason Bateman & Sigourney Weaver
Kesto: 1h 44min
Ikäraja: 13

Grame Willy (Pegg) ja Clive Collings (Frost) ovat kaksi nörttikaverusta, joista toinen tituleeraa itseään kirjalijaksi ja toinen taas kuvittajaksi. Kaksikko on suorittamassa kunnon scifi road trippiä alkaen comic con:sta koluten kaikki mantereen tärkeimmät ufohavaintoalueet. Matkaan tulee kuitenkin pieni vihreä mutka, heidän kirjaimellisesti törmätessään ulkoavaruuden asukkiin, joka tarvitsee heidän apuaan. Hieman törkyturpainen alien on nimeltään Paul ja hän on karannut salaisesta tutkimuslaitoksesta ja on valmis nyt palaamaan kotiin. Perässä juoksee mustiinpukeutuneita miehiä ja matkalla törmäämme muun muassa himouskovaiseen naissukupuolen edustajaan ja hänen isäänsä.


Pegg & Frost yhdistelmältä olen aikaisemmin nähnyt kauhukomedia Shaun of the death:n, joka on mieleen jäänyt yhtenä suosikkikomedioista, joten pystyin suhteellisen turvallisessa mielentilassa pistää tällekin odotuksia. Paul oli juuri sitä piristystä, mitä odotin: kelpo komediaa, joka mässäilee hyvässä mielessä scifi viittauksillaan. Jos vertaa nyt tämän kesän toiseen merkittävään komediapläjäykseen eli Kauhea kankkunen kakkoseen, niin kyllä tämä minun arvoasteikolla loikkaa sen yli kevyesti.

Paul on hahmona verraton, joka tuo uutta tuulta avaruusolentojen henkilökuviin. Pegg:n ja Frostin henkilökemia taas tuntuu paranevan vuosi vuodelta. Eniten kyllä odotin scifiveteraani Sigourney Weaverin suoritukselta, sillä rouvahan esitti aikoinaan Ripleytä Alien-elokuvissa. Olisin kaivannut yhtä pienoista lisäviittausta Alien elokuviin Weaverin ollessa esillä, mutta oli se jo nautintoa ilmankin. Muut verrattomat scifi viittaukset ja vitsit jätän teille bongattaviksi. Jos tykkäät yhtään scifistä ja Pegg&Frost kombinaatiosta, tämä on sun juttusi :)

Tää ainakii tykkäs!

1 kommentti:

  1. Luin tästä jutun Episodista ja on kyllä yksi kesän Must see-leffoista! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...