27. kesäkuuta 2011

Movie Monday # 5 - Päässäni soi ja soi ja soi

Movie Mondayn uusin haaste käsitellä elokuvamusiikkia tuli ihan parhaaseen saumaan, sillä päässäni on jyllännyt lähiaikoina eräs tietty elokuvakipale uudestaan uudestaan ja uudestaan ja tästä voin syyttää työtäni, jossa väkisinkin kuulen kunnon äänentoistolla leffamusaa.

Jotta pääsen täyttämään tämän postauksen videoesimerkeillä, rajaan aiheen käsittelemään elokuvia, joiden musiikkia olen töissä kuunnellut niin paljon, että niitä on pakko kuudella vapaa-ajallakin jatkuvaan syöttöön. Suosikki soundtrack:it ja suosikki elokuvamusiikin sävellysnerot säästetään toisiin postauksiin.

Monesti mieleeni jäävät pyörimään juuri ne kipaleet, jotka soivat lopputekstien aikana, koska siihen aikaan itse pyörin salissa joko 3D-laseja keräten tai salia siivoten. Monesti useamman työpäivän jälkeen osaan ulkoa jo missä järjestyksessä kappaleet tulevat minkäkin leffan lopussa. Esimerkiksi aikoinaan kun hommani aloitin oli pyörimässä Shrek, josta oli näytöksiä useamman kerran päivässä ja kyllähän siinä äkkiä oppi biisit ulkoa ja etenkin kun illalla yritit saada unta kaaliin, niin eiköhän päänsisäinen jukeboksi lähtenyt rullaamaan.

Wall street: Money never sleeps ei ollut edes kovin kauaa esitettävänä, enkä kyseistä elokuvaa käynyt katsomassa, mutta mieleen jäi pyörimään kiva kipale, joka alkoi soida lopputekstien alkaessa:
Kova kuin kivi elokuvan kävin katsomassa ja elokuvassahan soi koko lailla loistokas soundtrack, mutta siltä eniten korvia miellytti niin ikään lopputeksteissäkin soinut River crossing:
Linjasta poiketen haluan laittaa tähän väliin Kaksin karkuteillä elokuvan suosikkibiisini, joka siis ei soi lopputekstien aikana, mutta monesti töissä ollessani, jos kuulin kappaleen tulevan menin katsomaan kyseisen kohdan "siitä luukusta". Alan Menkenin Kingdom dance:
Viimeisen potterin ekassa osassa kuultiin myös kaunista musiikkia kaikin puolin, mutta mieleen on jäänyt kaunis Obliviate (ei lopputeksteissä)
sekä lopputeksteissäkin soinut Detonators, jonka alkusävelet kuulostaa häiritsevästi tältä
Mutta se biisi, josta jo alussa mainitsin mistä en pääse yli enkä ympäri (enkä haluakaan) on uusimman Piratesin kappale Palm tree escape, joka soi myös lopputeksteissä ja tekee työpäivistäni eeppisempiä:

4 kommenttia:

  1. Tsih,tein aikoinaan jutun Wall Streetistä ja nimenomaan haukuin leffan musiikin, se ei niiiiin sopinut leffan teemaan ;O)

    VastaaPoista
  2. Muista kyseisen leffan biiseistä en tiedäkään, kun vaan näistä lopussa soivista. Tää oli yllätys, kun odotin leffan loputtua soivan jotain synkempää :D

    VastaaPoista
  3. Niin on, muistuu leffakin mukavasti mieleen! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...