6. kesäkuuta 2011

MovieMonday # 2 - Rakkain elokuvahahmo

En sitten nähtävästi jaksanutkaan innostua tarpeeksi edellisen maanantain Musikaali aiheesta, mutta tässä ei onneksi onneksi ole mitään pakkoa, jos ei halua. Tämänpäiväinen MovieMonday haaste taasen herätti oitis kutkuttavia ajatuksia tämän elokuvabloggarin mieleen kun vuorossa on käsitellä itselleen rakkainta elokuvahahmoa. MovieMonday on siis leffaystävän haasteblogi ja lisätietoja voitte lukea itse MovieMonday blogista. Suosittelen kaikkia kiinnostuneita osallistumaan :)

Omalla kohdalla sitä kaikista rakkainta ja tärkeintä hahmoa ei tarvinnut lähteä etsimään kaukaa, vaan eiköhän minun pääni heti kääntynyt Sormusten herran toinen toistaan rakkaimpien henkilöhahmojen puoleen. Jos kerran koko trilogia on jättänyt pieneen ihmiseen niinkin suuren jäljen, niin onhan niissä hahmoissakin oltava sitä jotain. Eiköhän se sitten kallistunutkin sinne päähenkilön puoleen eli Frodo Reppuliin (Frodo Baggins) Elijah Woodin esittämänä, vaikka kirjaversiokin on rakas.


Ajatus "pienikin voi tehdä suuria tekoja" tuntuu kulminoituvan Frodo Reppulissa, joka on kaikkea muuta kuin tavallinen sankarihahmo ja joka kuitenkin omaa sisäistä voimaa enemmän kuin yksikään "suurempi" soturi. Jokin tässä puree minuun vahvasti. Liekö sitten oma pienuuteni ja rauhaarakastava luonteeni, joka tekee Frodoon samaistumisen erittäin helpoksi. Elijah Wood onnistuu välittämään tunteet minulle katsojana juuri niinkuin pitääkin. Elokuvia katsellessa tunnen Frodon ilon ja onnen kuin myös ikävän ja surun niinkuin olisin hänen paikallaan. Mikään hahmo ei ole pitänyt otteessaan yhtä vahvasti.


Lisäksi Elijah Wood mielestäni näyttää juurikin Frodolta ja en edes mene niihin silmiin nyt tai kirjoitan tätä vielä huomennakin. Frodo Reppuli on kaikista rakkain elokuvahahmo minulle, koska hän kuljettaa minut läpi elämänsä seikkailun iloineen ja suruineen, jollaiseen en muuten koskaan pääsisi :)

7 kommenttia:

 1. Oi miten söpö valinta :) Frodo on niin sympaattinen hahmo!

  VastaaPoista
 2. Ihan mukava valinta. Ei yllä ihan omiin suosikkeihini kyseisessä leffasarjassa, mutta ihan hyvä silti. :)

  VastaaPoista
 3. Päivi: niinpä :)

  Sivustakatsoja: kyseisessä leffasarjassa oli kyllä monta hyvää ehdokasta :)

  VastaaPoista
 4. Mä oisin valinnut Aragornin jos se ei nössöytyis niin pahasti siinä vikassa osassa...

  VastaaPoista
 5. Onpas symppis valinta! Vaikkakin itse olen enemmän Aragornin tyttöjä ;O)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...