16. maaliskuuta 2013

TV Poiminta: Toy Story 3

Kuva täältä

Lauantai 16.3 (=TÄNÄÄN), Nelonen klo 21.00
Yhdysvallat 2010
Ohjaaja: Lee Unkrich
Käsikirjoitus: Michael Arndt
Musiikki: Randy Newman
Äänirooleissa: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, John Ratzenberger, Blake Clark, Michael Keaton & Jodi Benson
Kesto: 1h 43min
Ikäraja: 7

Edellisen osan tapahtumista on vierähtänyt vuosia ja ajankulussa on Andy:kin kasvanut teini-ikäiseksi ja lähdössä pian opiskelemaan yliopistoon. Lelukatraskin on vähentynyt, joten jäljellä olevat alkavat jo miettiä, päätyvätkö he kohta syrjään ullakolle tai vielä pahempaa: kaatopaikalle. Woody tuntuu olevan ainoa, joka on vakuuttunut, että Andy ei luovu noin vain rakkaista leluistaan kaiken heidän kokemansa jäljeen. Muut lelut, paitsi Woody, päätyvät vahingon kautta kaatopaikka osastoon, mutta ottavat homman omiin käsiinsä ja kömpivät pois. Tämän jälkeen he ovat syvästi loukkaantuneita, koska luulevat Andyn tosissaan aikoneen heittää heidät noin vain pois ja kömpivät sen sijaan laatikkoon, jonka kohteena on paikallinen päiväkoti. Woody ei saa puhuttua järkeä tovereilleen, joten lähtee heidän mukaansa. Päivänpaiste nimisessä päiväkodissa uudet lelut otetaan riemulla vastaan ja johtava lelu Tuhti karhu maalailee seinälle ruusuisia kuvia heidän uudesta elostaan. Pian kuitenkin selviää, että uudet lelut on tuomittu olemaan oikeiden riiviöiden osastolla ja Tuhti onkin diktaattorimainen johtaja ja asiat tehdään hänen mukaansa tai ei ollenkaan. 

Kuva täältä

Toy Story 3 on se elokuva, joka todistaa jatko-osien voivan olla vielä parempia kuin aikaisemmat elokuvat. Animaatioiden saralla elokuva teki historiaa nappaamalla peräti 5 Oscar-ehdokkuutta, joista yksi oli luonnollisesti Paras animaatio-kategoria, josta tulikin voitto parhaan laulun ohella. Elokuva on lasten animaatioksi todella koskettava ja aidosti jännittävä. Muistan elokuvateatterissa aidosti pelänneeni lelujen puolesta, vaikka järki väittikin, että kukaan ei kuole. Loppupuolella tarvitaan tosiaan sitten nenäliinoja. Lisäksi itse tykkään erityisesti Kenin ja Barbien kohtauksista, koska aikaisemmista osista poiketen Barbiet ovat ollet olleet vain sivuosassa (Toy Story 2) tai ei mukana ollenkaan (Toy Story). 

Esitettävä versio on harvinaista kyllä alkuperäinen englanninkielinen versio. Monesti olen kyllä toivonutkin telkusta tulleiden animaatioiden olevan niitä original versioita (etenkin Ghiblien!), mutta juuri näiden kohdalla omaan korvaani kuulostaa vaan oikeammalta Santeri Kinnunen ja Antti Pääkkönen. Ne, ketkä vannovat vain ainoastaan alkuperäisen nimeen, niin ovat varmasti riemuissaan. On tämä silti kyllä katsottavan arvoinen, vaikka olisi dubattu mandariinikiinaksi!Pakko laittaa tää video, koska Ken on niiiiiin ihana!


1 kommentti:

  1. Mua vähän kummastutti elokuvan myöhäinen esitysaika, kun kuitenkin on enemmän lapsille suunnattu elokuva kyseessä. Viime viikolla TV5:kin näytti Itse Ilkimystä illalla, alkuperäisenä versiona. Onkohan näihin syynä tuo dubbaamattomuus vai mikä, kun ennen koko perheen elokuvat on ainakin mun muistaakseni näytetty ihan päiväsaikaan. En kyllä valita, ihan mieluusta puuhailen päivisin muuta ja vasta illalla sukellan sohvalle katsomaan leffoja. :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...