29. heinäkuuta 2013

Now You See Me - Suuri puhallus


Ohjaaja: Louis Leterrier
Musiikki: Brian Tyler 
Pääosissa: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Isla Fisher, Woody Harrelson, Melanie Laurent, Dave Franco, Morgan Freeman & Michael Caine
Kesto: 2h 2min
Ikäraja: 12  

Tuntemattomaksi jäänyt huppuun piiloutunut henkilö kokoaa yhteen neljä yksittäistä ja huippulahjakasta silmänkääntäjää (Eisenberg, Fisher, Harrelson & Franco). Vuoden kuluttua nelikko, joka tunnetaan nimellä "Four Horsemen", esittää Vegasissa kohua aiheuttavan tempun, jossa he ryöstävät pankin. Tempaus herättää luonnollisesti virkavallankin huomion ja taikurit saavat peräänsä nuuskimaan etsivä Rhodesin (Ruffalo), joka haluaa perinpohjin selvittää miten he temppunsa toteuttivat. Avuksi tutkimuksiin tulee Interpolin naispuolinen edustaja (Laurent) ja neuvoja pyydetään myös taikatemppujen paljastuksiin erikoistuneelta Bradleyltä (Freeman). Four Horsemen ei kuitenkaan ole suunnitellut paljastavansa temppujaan, vaan suunnitelmissa on lisää päänvaivaa lain kouralle ja lisää huimaa illuusiota tavalliselle kansalle.


Now You See Me on ideana mielenkiintoinen, onhan yhdistelmä taikatemput ja rikokset vaan auttamattoman houkutteleva. Elokuvan alkutaipale onkin varsin lupaava ja hilaa odotuksia pikkuhiljaa huolestuttavan korkealle. Pieniä "wou, noinko se meni hetkiä" tiputellaan matkan varrella, eritoten kun joistain tempuista saadaan selville, kuinka ne tehtiin. Lopputwist puolestaan, jonka pitäisi olla se suurin pamaus elokuvassa kuin elokuvassa, ei ole kuin pieni paukku. 

Yleensä elokuvissa, joissa voit ennen loppua päätellä jo jotain, olen minä autuaan hoomoilasena kun lopulta jysähtää, enkä tosiaan osannut nähdä asiaa etukäteen. Mielestäni se johtuu vain siitä, että keskityn elämään elokuvaa, en ratkomaan mitään palapeliä, mutta tästä voidaan olla monta mieltä. Kuitenkin aina on huolestuttavaa elokuvan kannalta, jos jopa minä tajuan homman nimen etukäteen. Tämän taikatempun kohdalla jotenkin vain aavistaa loppua kohden mikä on jutun juoni, joten se ei tunnu niin hurjalta, kuin sen kuuluisi etenkin kun muu osa on ollut varsin yllätyksellinen ja tunnelmaa nostattava. 


Näyttelijäkaarti elokuvassa on todella näyttävä, joka oli myös yksi tekijä, joka veti minut tätä kuvaa katsomaan. Nelikosta pomppaa keilaan tietenkin Woody Harrelson, jonka härski ja kyyninen mentalisti vaan toimii. Kaikki kolme muutakin tekevät kiitettävää jälkeä ja minusta Franco nuorempi osaa näytellä paremmin kuin isoveljensä. On sanomattakin selvää, että vanhemmat herrat Freeman ja Caine ovat järisyttävän hyviä. Rhodes hahmona on vähän pliisu, mutta Ruffalo saa onneksi hahmoon hieman eloa. Melanie Laurentin hahmo puolestaan jää näyttelijästään huolimatta vaisuksi. Ylipäätänsä henkilöhahmot elokuvassa jäävät pintapuolisiksi ja tuntuu, että näyttelijöitä saa kiittää tavallista paremmin tehdystä työstä, kun ovat tuoneet hahmoihinsa edes pintaraapaisua syvempää.

Now You See Me on loppujysähdyksen uupumisesta huolimatta kekseliäs ja oikein viihdyttävä kesäelokuvaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...