3. helmikuuta 2014

Movie Monday # 112 - Philip Seymour Hoffman

Tämän päivän haastetta ei vaan voinut jättää huomioimatta.

"Eilen illalla maailmaan levisi tieto Oscar-palkitun näyttelijän Philip Seymour Hoffmanin poismenosta. Hänen muiston kunniakseen Movie Mondayn sadaskahdestoista haaste kuuluu: Mikä on sinun suosikkielokuvasi, jossa Philip Seymour Hoffman näytteli tai mikä on hänen paras roolisuorituksensa?"

Ihan hirmuisesti en ole ehtinyt nähdä Seymour Hoffmannin elokuvia ja hän oli pitkään minulle tyyppi, joka on vaikka missä leffassa, mutta nimeä ei meinannut muistaa. En muista, missä kohtaa opin herran nimen sitten viimein, veikkaan Merirosvoradio elokuvaa. Ainakin katsellessani Naisen tuoksu elokuvaa osasin hänet jo nimetä sivuroolista sekä nähdessäni Late Quartet elokuvan trailerin.


Ensimmäinen ajatukseni oli kuitenkin tämän traagisen uutisen kuultuani Nälkäpelin kohtalo, sillä jos johonkin rooliin yhdistän Hoffmanin, se on Plutarch Heavensbee. Mikä on sikäli jännä, sillä roolihan on suhteellisen pieni Vihan liekit elokuvassa, mutta asiaan vaikuttaa varmasti se, että luettuani vastikään uudestaan viimeisen kirjan, kuvittelin Hoffmanin Heavensbeenä ja pystyin melkein näkemään, miltä kaksi viimeistä osaa tulee näyttämään elokuvana. Hoffman on juuri täydellinen Plutarch Heavensbeen osaan, sillä vaikka hän nyt onkin Katniss:n puolella, häneen on kuitenkin vaikea luottaa ja hänen omat päämääränsä ovat silti vähän hämärän peitossa. 

Toinen mieleenpainunut rooli on Cold Mountain elokuvassa, joskin en roolihahmon nimeä edes muista. Hoffmanin hahmo on kuitenkin, joskin korruptoitunut, niin sympaattinen kaveri Jude Law:n vakavamman hahmon matkatoverina. Jännä yhteensattuma on myös, että samassa leffassa on presidentti Snow eli Donald Sutherland sekä Johanna Mason eli Jenna Malone.
 


RIP Philip Seymour Hoffman

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...