23. helmikuuta 2014

LEGO Elokuva


Ohjaaja: Phil Lord, Christopher Miller & Chris McKay
Musiikki: Mark Mothersbaugh
Pääosissa: Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks, Will Arnett, Morgan Freeman, Liam Neeson, Nick Offerman, Charlie Day, Alison Brie, Channig Tatum, Jonah Hill, Cobie Smulders, Anthony Daniels, Billy Dee Williams & Shaquille O'Neal
Kesto: 1h 40min
Ikäraja: 7 

Lego elokuvan pääosassa on rakennusmies Emmet, joka on aivan liian tavallinen kaveri, ei mitenkään erikoinen. Emmet ajautuu tahtomattaan osaksi suurempaa suunnitelmaa, kun häntä erehdytään luulemaan erityiseksi sankariksi, jonka tarkoituksena on pelastaa LEGO-universumi. Heidän tuntemaansa kaikkeutta uhkaa Valtias Bisnes, jolla on hallussa pelottava Kragle niminen ase. Emmetiä auttaa tavoitteessaan joukko mestarirakentajia, joita on muun muassa Wyldstyle (Tyylilyyli), Vitruvius, Unikitty (Puoli-kisu), Batman, Ihmenainen ja Gandalf. Heidän pitää yhdessä anastaa Kragle Valtias Bisneksen käsistä, ennen kuin on liian myöhäistä. 


Kyllä oli ihan virkistävää katsoa välillä joku elokuva, joka ei liity Oscareihin (ensi vuonna ehkä liittyy). Totuushan oli, että olin nähnyt jo kaikki tällä hetkellä pyörivät Oscar-elokuvat, joten pääsin niiden huuruista irti aina tulevaan perjantaihin asti, joten pystyi jo jopa katsomaan muiden elokuvien suuntaan. Lego leffasta olin toki etukäteen nähnyt kohtia sieltä sun täältä ja niiden perusteella kuva vaikutti jo hulvattomalta. Originaali versio teki sopivasti tulonsa juuri hiihtolomalle, joten katsomatta jättäminen ei ollut vaihtoehto.


Lego leffa on todellakin aivan mainiota tavaraa alusta loppuun. Juoni on toki hyvin simppeli, mutta se samalla hienoisesti tekeekin parodiaa peruskaavasta, jossa on "valittu" sankari, jonka tulee kukistaa pääpahis. Emmetin kotikaupungin lisäksi on muita maailmoja ja näissä vierailut ovat hienoa antia, oma suosikkini tietenkin Middle Zealand. Samanlaisia viboja tulee kuin Räyhä-ralf:sta, jossa mentiin eri peleihin, jotka on tehty sen stereotypisimmän kaavan mukaan, mutta kuitenkin keittäen yli. Jälki on hyvällä tavalla älyvapaata.

Hahmot ovat toinen maailman hienoin asia. Emmet on hauska yksinkertaisuudessaan ja siinä kuolettavassa tavallisuudessaan. Batmanistä pidin jo ennen elokuvan näkemistä ja hajoilen vieläkin synkän herran omalle biisille, joka soi lopputeksteissäkin. Green Lanternin ja Teräsmiehen keskinäinen dynamiikka on hauska, koska se nyt kuvastaa hahmojen suosioita tosielämässäkin. UniKitty on myös hauska tapaus ponnistellessaan ollakseen aina supersuperiloinen ja huoleton. Lisäksi kaikki Han Solot, Gandalfit, Abraham Lincolnit, ei vain kestä tuota määrää tuttuja hahmoja, aivan päheetä. 


Ainoa "huono" puoli elokuvassa on se, että vaikka se on lasten elokuva, se tuntuu olevan aikuisemmalle yleisölle suunnattu. En tiedä iskeekö kuinka Lego leffan huumori ainakaan ihan pieniin lapsiin, kouluikäisiin kyllä varmasti. Suosittelen hieman isommille, ehdottomasti aikuisille, etenkin jos Räyhä-ralf kolahti. 

LEGO Elokuva on aivan mainio tapaus, täyttä tykitystä ja tasokasta parodiaa tungettuna täyteen tuttuja hahmoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...