6. kesäkuuta 2015

Maggie


Ohjaaja: Henry Hobson
Käsikirjoitus: John Scott III
Musiikki: David Wingo
Pääosissa: Arnold Schwartzenegger, Abigail Breslin, Joely Richardson, Douglas M. Griffin, Rachel Whitman Groves & J. D. Evermore
Kesto: 1h 35min
Ikäraja: 16

Maggie on zombiedraama, jossa käsitellään erään perheen selviytymistä perheenjäsenen sairastuttua. Elämme zombiepidemian saastuttamassa maailmassa, mutta ihmiskunta ei olekaan suistunut pakokauhuun ja kaaokseen. Taudinkuvassa sairastuminen etenee vaiheittain ja vasta ennen viimeistä vaihetta eli zombieksi muuttumista, potilas siirretään karanteeniin. Wade (Arska) saa monen muun perheen tavoin ottaa sairastuneen tyttärensä Maggien (Breslin) kotihoitoon ennenkuin tämän tila muuttuu kriittiseksi. Äitipuoli (Richardson) ei ole päätöksestä kovin riemuissaan ja kyseenalaistaakin sen, pystyykö Wade todella tekemään vaikean päätöksen oikeaan aikaan. Virkavalta osaltaan myös hengittää niskaan ja valvoo, että sairastuneiden saattoa karanteeniin ei venytetä omaisten toimesta.Maggie sai harmillisen vähän sijaa valkokankailla täällä kotimaassamme ja näin ollen katsojaluvutkin ovat olleet sen mukaiset. Finnkinon kankailla Maggieta ei nähty ollenkaan, joka rohmusi tietysti aimo osan katsojia. Katsojaluvut eivät kuitenkaan anna mitään osviittaa siitä, miten hyvästä elokuvasta on kyse. Maggie on draamapainotteinen näkökulma hieman totutumman groteskin zombiesuunnan sijaan ja se nimenomaan toimii elokuvalle eduksi. 

Itselleni oli kyllä etukäteen hieman epäselvää, kuinka paljon tavallisen draaman puolelle Maggie kallistuu vai onko se enemmänkin kuin yksi pitkä jakso Walking Dead-sarjaa. 
Enemmän se kuitenkin kallistui edellä mainittuun, painopisteen ollessa perhesuhteissa ja niiden selvittelyssä, joskin toki mukana on raadollisempiakin elementtejä zombieteeman johdosta. Maggien maailmassa sairastuminen muistuttaa enemmän syöpädiagnoosin saamista, joskin tässä tapauksessa toivoa parantumisesta ei ole ollenkaan. Lievää ironiaa on kuitenkin hetkessä, jossa purema-arpeaan raapiva Maggie on tohtorin vastaanotolla, kuin kuka tahansa kansalainen. Muiden ihmisten reaktiot vaihtelevat, läheisemmiltä saa Maggie osakseen sääliä ja myötätuntoa, mutta tuntemattomat välttävät taudin saanutta kuin ruttoa. 


Arskaa on kieltämättä hieman jopa omituista nähdä näin vakavassa draamaroolissa, mutta hän istuu karulla olemuksellaan tähän astetta synkempään maailmaan. Kun elokuva vähän joutuu eteenpäin, niin huomaan unohtaneeni toisinaan, että kyseessä on edes Arska, vaan katson pelkkää rujokasvoista maanviljelijää, joka yrittää kätkeä murheet sisäänsä. Abigail Breslin on ollut osaava näyttelijätär jo penskasta asti ja hoitaa yhä sairaammaksi riutumisen tyylillä ja koko tunneskaalalla varustettuna. Poliisin sivuroolissa nähtävällä J.D. Evermorella on muuta porukkaa enemmän kokemusta zombeista, sillä hän on esiintynyt jo Walking Dead-sarjassa.  

Maggie kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, jos se sattuu vielä jossain lähistöllä pyörimään! Pk-seudulla ainakin Kino Sherylissä on vielä näytöksiä elokuvasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...