14. marraskuuta 2016

Doctor Strange


Ohjaaja: Scott Derrickson
Käsikirjoitus: Scott Derrickson & C. Robert Cargill
Musiikki: Michael Giacchino
Pääosissa: Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen, Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt, Scott Adkins
Kesto: 1h 57min
Ikäraja: 12
 
Stephen Strange on lahjakas neurokirurgi, jolla on osaamisensa tähden varaa valita itseään kiinnostavat potilastapaukset. Stephen päätyy kuitenkin itse potilaan asemaan jouduttuaan vakavaan auto-onnettomuuteen, jossa hänen elämänsä tärkeimmät instrumentit eli kädet vaurioituvat pysyvästi. Stephen ei suostu hyväksymään lopullista tuomiota käsiensä parantumattomasta tilasta, vaan uhraa pakkomielteisesti kaiken varallisuutensa sekä aikansa etsiäkseen parannusta. Kun mikään länsimaisen tieteen tuntema keino ei osoittaudu kuin jälleen uudeksi umpikujaksi, jää hänelle jäljelle mahdottomat vaihtoehdot. Stephen suuntaa mystiseen Kamar-Taj nimiseen pyhättöön löytääkseen vastauksen. 


Marvel Studiosin Doctor Strange eli Tohtori Outo nyt vain on ihan must-see, enkä usko tätä olevan edes tarpeen suuremmin perustella. Pienesti jo hypetimme työporukalla traileria sen ilmestyttyä, eikä edes vähiten sen pääosan tai jumalaisen Tilda Swinton tähden. Tiettyihin naamoihin on yksinkertaisesti olemassa laajalle levinnyt ja yhteisesti jaettu ihastus. Doctor Strange vaikutti myös olevan taas sopivasti erilainen muihin aikaisempiin Marvel Studiosin tekeleisiin verrattuna. Kokemuksen pohjalta jo tietää tämän Studion osaavan tuoda mukanaan omat mausteensa perussupersankarikuvan pohjan päälle ripoteltavaksi.


Doctor Strange olikin varmaa gutaa, kuten jo osasi ennakoida. En kuitenkaan sijoittaisi sitä sinne kärkisijoille omassa Marvel Studios-listauksessa, vaan sinne tasaisen hyvän joukkoon. Juonen perusta itsessään on tietenkin kaikesta prameasta riisuttuna erittäin simppeli, mutta en toisaalta osannutkaan edes kaivata sen ihmeempiä käänteitä. Stephen Strangen kehityskaari luo niin vankan punaisen langan, että muulla ei olisikaan niin väliä. Siitä olenkin kaikissa Marvel Studiosin supersankarikuvissa pitänyt, että hahmot ja näiden kehitys on lähes aina huolelle käsikirjoitettu ja mietitty, puhtaan toimintatekemisen ollessa toissijaista. Tohtori Oudon maailmassa, siis siinä mikä aukeaa Stephenille myöhemmin, on visuaalisesti runsaasti annettavaa. Vaikka en ole erikoistehosteiden suurystävä (etenkään liikakäytön suhteen), niin tässä on niiden osalta luotu puhdasta taidetta.


BENQ eli Benedict Cumberbatch on tietenkin loisto, mitä muutakaan voisi odottaa? Huippua, että hänet saadaan osaksi tätä universumia ja odotan jo niin hänen kohtaamista esimerkiksi Ironmanin kanssa. Tohtori Outo hahmona ei ole itselleni kovin tuttu, vaikka hän on Spider-maninkin sivuilla monesti esiintynyt. Hahmossa ehkä on vain ollut aina sellaista hämärää, että en ole kiinnittänyt sen suuremmin huomiota. Jumalainen Tilda Swinton on itsessään hyvä, mutta jotenkin hänen täysi potentiaalinsa ei pääse aivan niin suureen loistoon kuin olisi mahdollista. Koko elokuvan kaarti on kyllä aivan die for-kamaa, edellisten lisäksi muuan Mads "Hannibal" Mikkelsen ja Oscar-ehdokas Chiwetel Ejiofor. Jälkimmäisen roolisuoritus Solomonina 12 Years a Slave-elokuvassa palasi taas kummittelemaan ja odotin hänen koska tahansa hädän hetkellä huudahtavan " I will not fall into despair!". 


Doctor Strange on taas perushyvää Marvel Studios laatukamaa, jonka parissa viihtyy niin vallan mukavasti. Lopputeksteissä taas kaksi pätkää, se viimeisempi oli minusta ihan tyhmä, koska en osannut odottaa sitä siitä hahmosta ja kun ei se voi mennä niin.

P.S. Vain viisi kertaa mainittu Marvel Studios ! (plus tämä)


2 kommenttia:

  1. Hauska miten ollaan niin samaa mieltä oikeastaan kaikesta tässä! :) http://i.imgur.com/zFND5Yd.png

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...