10. marraskuuta 2016

Samurai Rauni Reposaarelainen


Ohjaaja: Mika Rättö
Käsikirjoitus: Mika Rättö, Sami Sänpäkkilä, Harri Sippola, Tuomas Niskanen & Tuomas Laurila, pohjaa samannimiseen näytelmään
Musiikki: Pasi Salmi
Pääosissa: Mika Rättö, Juha Hurme, Reetta Turtiainen, Jarno Malinen, Minna Norrgård, Risto Ylihärsilä, Anne Mäkinen, Veera Elo, Jori Kemppi & Harri Sippola
Kesto: 1h 20min
Ikäraja: 12

Samurai Rauni Reposaarelainen kertoo nimihenkilöstään Raunista, joka on Meri-Porin rauhaa terrorisoiva samurai. Rauni ryöstää, raiskaa sekä juopottelee ja on kaiken kukkuraksi vielä voittamaton yli-inhimillisten taitojensa tähden. Rauni yritetään salamurhata, mutta tässä ei onnistuta. Rauni lähtee remuavaan tapaansa ottamaan selvää kuka on nimimerkin "Häpeekyynel" takana ja yritti hänet saada hengiltä. 


Kuulostaa ehdottomasti paperilla paljon jännemmältä kuin todellisuudessa onkaan. Traileri myös todella vääristää ja on kevyesti parempi kuin koko pätkä yhteensä. Nostan hattua sille, että tämä on suurimmilta osin tehty talkoovoimin ja siitä, että tehdään erilaisempaa elokuvaa. Itse elokuva taas.....toivon, että olisi jäänyt näkemättä. Itselleni tulee erittäin harvoin halu poistua kesken elokuvan, mutta tämän kohdalla tuli niin monesti ja jopa harmittaa, että en niin tehnyt.


Mietin miten kauniisti muotoilisin, mutta pakko todeta, että nyt oli elokuva lähes täyttä sontaa. Maku menee jo heti alussa, kun esitellään Raunin "naisiin menevä puoli". Ymmärrän aikeen esittää hahmo vastenmielisenä, mutta ei vaan naurata. Tosissaan odotin enemmän sienitrippimäistä, taiteellisempaa elokuvaa ja olin todella pettynyt, että tässä on näin paljon edes juonta. Koska kestin läpi kaiken kuran, niin näin kyllä muutamat vähän hienommat kohtaukset (kaikki hallusinaatiot, taistelut ja esimerkiksi se discojuttu), mutta nämäkään ei pelasta, kun maku on mennyt jo ajat sitten. Jos nyt juonelliselle linjalle on menty, niin sitten odottaisin enemmän esimerkiksi kunnon mustaa huumoria tai reilumpaa ylilyöntiä. 


Olisin niin rohjennut odottaa enemmän, kun kerran kuiske kävi miten paljon tämä poikkeaa valtavirrasta. Siltikin enemmän tämä on sukua joillekin huonoille kotimaisille sketsisarjoille, eikä vähimpänä kaiken seksismin osalta. iljettävää.

Samurai Raunille yksi tähti ja ei enää ikinä....

Traileria voin suositella, se on parempi kuin elokuva!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...