27. helmikuuta 2017

Oscar-valvojaiset 2017

Huh huh. Eilinen Gaala oli kyllä taas jotain. Varmasti on jo kaikkien korviin kantautunut viimeisen ja tärkeimmäin palkinnon jakoon liittyvä munaus. Jos ei, niin jätän vielä pieneen jännitykseen ja käsittelen asian tämän postauksen lopussa.




Valvominen itsessään kävi kuin vanhalta tekijältä. Toki emme vedä koskaan ilman kahvin apua ja parikin kupillista tuli ryystettyä. Nyt meitä oli siis peräti kolme henkeä valvomassa, kun parempikin puolisko pääsi kattelemaan myös. Olikohan meillä jopa päälle kolmisen tuntia taas valmistautumisaikaa ennen punaista mattoa. Tehtiin veikkauksia, laiteltiin syömisiä, tutustuttiin bingoon ja laadin itselleni muistiinpanolappuun jo esitiedot kategorioiden järjestyksestä (auttoi huomattavasti kun ne olivat valmiina!). Silti kuten aina joka vuosi, meillä tulee hirveä kiire ja punaisen maton alkaessa juostaan vuoroin keittiössä, kun ei ole ihan valmista..... en tajua miten aina käy niin!

Puinaisen maton jutuista meni taas vähän sivuun joitain pukuja ja hölinöitä. Eipä siinä, tärkeämpi on tietenkin itse Gaala. Aikaisemmin olen koostanut asuista suosikkini samaan kuvaan sekä myös muutamat epäonnistumiset, jos sellaisia on. Tänä vuonna taidan skipata mokoman ja ihan sanallisesti vain kertoa, sillä en koe oikein olevani kukaan kritisoimaan asuja sen kummemmin. Tykkäsin mm. Emma Stonen vanhan Hollywoodin glamour-henkisestä puvusta ja aina yhtä majesteettisen Charlize Theronin koko olemuksesta kampausta myöten. Hidden Figures elokuvan naiskolmikko oli myös kerrassaan tyrmäävä. Miesten puvuissa oli ainakin Dwayne Johnsonilla ja myöhemmin nähtynä Samuel L. Jacksonilla molemmilla valittu rohkeasti sininen sametti. Suurempia mokia ei pistänyt silmään, tosin kesti hetki totutella Halle Berryn villiin afroon. Casey Affleck vaikutti ehkä retuperäisimmältä, koska partaa tai hiuksia ei oltu muotoiltu tai trimmattu, mutta ymmärsinkö oikein jostain sivulauseesta, että hän valmistautuu toiseen rooliin?

Gaalan aloitti Justin Timberlake ja viimeistään tässä kohtaa tämä vanha fani oli jo ihan nauliintunut ruutuun. Justinista on muuten mainioita photobomb-kuvia punaiselta matolta, etenkin Emma Stonen haastattelun aikana (hihiii). Meillä meni bingosta vapaa ruutu ruksiin tässä kohtaa viimeistään, se kun oli "Justin tanssii". Bingoa ei tullut kyllä kellekään, mutta veli oli taas kaikista eniten haukkana niiden ruutujen suhteen kuten viime vuonnakin. 


Jimmy Kimmel juonsi nyt ensimmäistä kertaa ja täytyy sanoa, että tehtävä sopii hänelle kuin nakutettu. Vitseissä mennään juuri sopivasti rajalla, mutta kukaan ei jää kauhistelemaan kuitenkaan jälkikäteen. Trump sai tietenkin pitkin iltaa piikkejä ja Kimmelin luotsaama #merylsayshi hashtag twitterissä oli kyllä multihupaisa. Elleniltä oli selvästi saatu vaikutteita ruokalahjonnasta, kun useampaankin otteeseen Kimmelin merkistä katosta laskeutui välipalaa yleisön joukkoon. Kimmelin nemesis numero yksi eli Matt Damon oli myös suuri huumorin lähde ja Damon oli itsekin onnistuneesti näissä vitseissä mukana. Supersuloinen Lion tähti Sunny Pawar pääsi myös yhden hauskuutuksen kohokohdaksi, kun Kimmel leikki Sunnyn kanssa Leijonakuningasta. Puolestaan turistit salissa, jossa siis autuaan tietämättömiä ihmisiä päästettiin kulkemaan salin poikki ja äimistelemään tähtiä oli myös ihan hauska, mutta ihan pikkaisen liian käsikirjoitetun makuinen. Vastaavaa kun on nähty aiemminkin, niin alkaa teho vähän mennä. Kauttaaltaan kuitenkin Kimmelin tyyli sopi tähän ja hän voisi juontaa vielä jatkossakin. 


En ala tällä kertaa erittelemään kategorioita, mutta edellisestä postauksesta löytyy tosiaan ne omat kannatukset ja veikkaukset. Jälkimmäiset eli ne veikkaukset alkoivat mennä itselläni ensimmäisen kategorian onnistumisen jälkeen ihan metsään. Lisähauskan tästä seuraamisesta teki verkkovalvojaisissa Ruudukko-blogin Tuomon kanssa käymämme veikkaussaldojen jatkuva vertaus. Meillä meni molemmilla aika heikosti, mutta Tuomo piteli lähes jatkuvaa yhden etumatkaa. Ennen viimeistä kategoriaa oltiin kuitenkin tasoissa ja koska tiesimme veikanneemme samaa voittajaa parhaaksi elokuvaksi, pystyimme julistamaan tasapelin. Aiomme kyllä molemmat taas petrata veikkauksissa ensi vuonna, sillä saimme tulokseksi nyt 13/21 (emme laskeneet lyhäreitä).


Se mieleenpainuvin hetki Gaalassa oli kuitenkin ehdottomasti se illan viimeinen palkinto: Parhaan elokuvan Oscar. Jakajaksi kömysivät Bonnie and Clyde-elokuvan tähdet Warren Beatty ja Faye Dunaway. Voittajaa julkistaessa Warren katseli hetken kummastellen avattua kuorta käsissään ja antoi sen sittenkin Fayelle luettavaksi. Faye julisti La La Landin voittajaksi. La La Landin poppoo ehti mennä lavalle ja alkaa kiitospuheitaan, kun tajuttiin voittajan olevan väärä. Ilmeisesti kuoret olivat menneet jotenkin sekaisin ja edellisen palkinnon (naispääosa, emma stone, la la land) kuori oli eksynyt jakajien käteen. Todellinen voittaja olikin Moonlight....tässä kohtaa oltiin kyllä ihan leuka lattiassa kotikatsomossa, että mitä hittoa tapahtuu. Samaan aikaan nauratti, samaan aikaan kävi sääliksi La la landin poppoota, joka ehti nauttia jo voitosta ja myös Moonlightin poppoota, jonka voittoon ei päästy nyt samalla riemulla, kun tämä fiasko vei koko shown. Tilannetta hieman paikkasivat yksi la la landin tekijöistä, joka ilmaisi antavansa palkinnon oikein mielellään Moonlightille ja Kimmelin heittämät vitsit tilanteen lopulla, kuinka tämä oli hänen syytänsä. Yhtä kaikki, tämä tulee varmasti olemaan se hetki, joka muistetaan ikuisesti näistä Oscareista.

Lista voittajista palkintojenjako järjestyksessä (oikeaan osuneet veikkaukset punaisella):
 
Miessivuosa: Mahershala Ali - Moonlight
Puvustus: Ihmeotukset
Maskeeraus: Suicide Squad
Dokumentti: O.J.: Made in America
Äänileikkaus: Arrival
Äänitys/äänisuunnittelu: Hacksaw Ridge
Naissivuosa: Viola Davis - Fences
Vieraskielinen: The Salesman
Animaatiolyhäri: Piper
Animaatio: Zootropolis/Zootopia
Lavastus: La La Land
Erikoistehosteet: Viidakkokirja
Leikkaus: Hacksaw Ridge
Lyhytelokuva: The White Helmets
Dokumenttilyhäri: Sing
Kuvaus: La La Land
Musiikki: La La Land
Kappale: "City Of Stars" - La La Land 
Alkuperäinen käsikirjoitus: Manchester by the Sea
Sovitettu käsikirjoitus: Moonlight
Ohjaus: La La Land - Damien Chazelle
Miespääosa: Casey Affleck - Manchester by the Sea
Naispääosa: Emma Stone - La La Land
Paras elokuva: La la...MOONLIGHT 

Eniten palkintoja vei: La La Land (6), Moonlight (3), Manchester by the Sea (2) ja Hacksaw Ridge (2)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...