7. syyskuuta 2016

Teit meistä kauniin erikoisnäytös

 
Eilen oli ihan huisin hieno päivä (ilta) työmaalla TMK-erikoisnäytöksen merkeissä. Kyseessä oli siis Teit meistä kauniin-elokuvan ennakkonäytökset, joita ennen katseltiin kankailta stream lähetystä suoraan Helsingin kutsuvierasensi-illasta.

Tekniikan puolesta oltiin jo valmiiksi oltu sormet ristissä, koska nettistream on aina vähän kiikunkaakun toimivuutensa suhteen. Saatin kokea muutamat jäätymiset ja bufferoinnit toisen salin osalta, mutta onneksi lähetys saatiin aina jatkumaan. Toinen jännityksen aihe oli jo etukäteen täälläkin pyyhkäissyt tautiaalto, joten varamiehiä ei enää käytännössä olisi ollut, jos joku vielä olisi heittäytynyt taudin kouriin. Meidän porukasta kaksi oli siis Helsingissä ihan siellä kutsuvierasensi-illassa, joten luonnollisesti heitä ei olisi voinut hätyytellä. Saatiin kuitenkin kasaan peräti viiden hengen miehitys, jolla homma sujui just loistavasti.


  
Leffateatteria oltiin jo päivää ennen tapetoitu TMK-julisteilla mm. Tarzan-ständi pääs toimimaan kuvausseinänä. Tiistaina heti päivänäytösten alettua levitettiin punainen matto ja tarjoilupöytä, josta näytöksiin tulijoille oli tarjolla tervetuliaisjuomat ja kaikenlaista pientä naposteltavaa. Pari meidän miehityksestä (itseni mukaan lukien) oli vetänyt teemaan sopivaa vaatetusta päälle ja kaikilla nyt oli vähintäänkin se TMK-pinssi edes killumassa. Yleisönkin joukossa oli ainakin pari ihan TMK-hupparilla varustettua katsojaa ja pinssejähän sai ihan jokainen lopulta ihan hamstrattavaksi asti.

Streamissä nähtiin siis tähtien lipumista paikan päälle punaisella matolla ja välissä haastatteluja Sami Kurosen studiolta. Joukossa myös muutamat pätkät esimerkiksi elokuvan teosta ja tekijöiden esittelyä. Kuumeisesti koitettiin syynätä meidän puljun edustajia jo punaiselta matolta, mutta heiltä tuli pian viesti, että ovat jo istumassa Scape-salissa. Siirryttäessä kuvaamaan sisälle salin yleisöä koitettii sieltä ihmisjoukosta taas erottaa kyseisiä yksilöitä, mutta ei onnistuttu bongaamaan. Tuukka ja Olga pääsivät sitten pitämään puheensa ja kertomaan kiitoksensa yhteistyökumppaneista muihin tekijöihin. Kiitosten kohdalla tuli erittäin hieno hetki, kun meidän Elise (elokuvan levittäjä) sai oikein erityiskiitoksen ja pyydettiin nousemaan seisomaan. Kollega raportoi, että alakerrassa oli ainakin taputettu mukana Helsingin kanssa. Ai niin ja esiintyihän siellä sitten muuan Jenni Vartiainenkin Vain elämää-versiollaan Apiksen biisistä "Piiskaa". Stream on vielä katsottavissa täällä.Alakerran salissa suoritettiin arvonta saapumisjärjestyksen mukaan ennalta sovittujen numeroiden mukaan. Yläkerrassa puolestaan arvottiin vasta streamin päätyttyä ja kaikenmoista tavaraa ja sitten oltiin oikein Oprahia niiden TMK-pinssien kanssa. Palkintoja oli siis muun muuassa TMK-paitoja ja hihamerkkejä. 

Leffan päätyttyä salista tuli varsin onnellista ihmistä, enkä kuullut kyllä kenenkään toteavan kuvasta mitään huonoa. Meillä oli aulaan järkätty kolmisen kipaletta TMK-julisteita, joihin pääsi jättämään heti kommentit ja terveiset Tuukalle ja muille leffantekijöille. Nämä julisteet tullaan luovuttamaan vielä suoraan Temosten luettavaksi. Kuusaan yleisö taisi kyllä olla varsin yksimielistä kansaa, sillä oli niin kehuvaa kommenttia rustattuna niihin julisteisiin.
Lisää kuvia Studion facebookissa
Teit meistä kauniin making of-dokkari Ruudussa

2 kommenttia:

  1. Eikä! En kestä! Onpa ihanaa, että Suomessakin panostetaan oikein kunnolla tälläiseen elokuvakulttuuriin ja -juhlintaan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...